Blog — mancare vegana

Crumble vegan cu prune

Crumble vegan cu prune

Ce frumoasă este toamna! Vine cu bogățiile ei colorate și parfumate, iar în zilele ei însorite ar fi păcat să nu ne bucurăm de un crumble vegan cu prune. Este un desert simplu de făcut, savuros, iar așa cum am mai spus, pentru mofturoșii care nu mănâncă fructe, o modalitate de a îndrăgi fructele. Ziceam eu ceva de zilele însorite, dar eu cred că acest crumble vegan cu prune este și mai mult binevenit atunci când este rece și înnorat. Păi cum este să-ți miroasă toată casa a prune coapte în scorțișoară și a aluat fierbinte? Ingrediente pentru crumble vegan...

Vezi mai mult →


Tartă vegană cu ciocolată și mure

Tartă vegană cu ciocolată și mure

Pentru iubitorii de ciocolată, pregătiți-vă să savurați o tartă vegană cu ciocolată mega delicioasă! Această tartă cu ciocolată este un desert vegan simplu, care se face repede, doar așteptarea poate fi un pic dificilă. Însă merită efortul de a aștepta până se întărește crema la frigider. Aciditatea ușoară a murelor adăugate contrabalansează gustul cremei de ciocolată și dau o notă fresh tartei. Dacă nu sunteți fani mure, le puteți înlocui cu zmeură proaspătă, coacăze sau afine. O altă idee pentru a îmbogăți gustul de tartă vegană cu ciocolată este să faceți un sos de caramel din curmale. Da, ați auzit...

Vezi mai mult →


Condimente și ierburi aromatice – ce beneficii au?

Condimente și ierburi aromatice – ce beneficii au?

Dacă ne gândim la condimente și ierburi aromatice cu siguranță nu prea o facem pornind de la beneficiile lor. De regulă, facem asocieri de ingrediente și de ierburi sau de condimente, în farfurii, și cam atât. Aaa, și probabil mai știm că turmericul este bun pentru sănătate, că ceaiul de mentă ne ajută să ameliorăm durerile de stomac și că busuiocul dă un gust excelent sosurilor cu roșii. Ce știm despre condimente Condimentele vin din diverse locuri din lume și o perioadă au fost folosite ca monedă de schimb. Unele dintre ele încă sunt un lux, vorbind aici despre șofran,...

Vezi mai mult →


Rețetă vegană de vară: paste cu pesto de busuioc

Rețetă vegană de vară: paste cu pesto de busuioc

Vara abundă de legume colorate și de frunze verzi, iar printre cele mai iubite aromatice se numără busuiocul. Noi vă propunem o rețetă vegană de paste cu pesto de busuioc bună de te lingi pe degete. Aș încadra această rețetă la categoria rețete ușoare de vară, tocmai din două motive: se face repede și nu are foarte multe calorii, adică pe undeva pe la categoria mediu. Bine, acum depinde de cât sos pesto vreți să puneți în ele. Cum facem pesto de busuioc? Pentru pesto aveți nevoie de: 2 legături bogate de busuioc verde, pe care le spălați bine și culegeți...

Vezi mai mult →