Suntem în plin sezon al dovleceilor de toate felurile și vă propun o rețetă de batoane crocante din dovlecel pentru a vă delecta papilele gustative. Poate părea o legumă banală, acest dovlecel, însă folosit în rețete cât mai creative, poate fi o adevărată vedetă a bucătăriei.
Batoane crocante din dovlecel - rețetă vegană
Ingrediente:
2 dovlecei/zucchini, după preferințe
4-5 felii de pâine cu maia
50 grame făină tip 650
100 ml lapte vegetal preferat
1 linguriță ulei de măsline
1/2 linguriță pudră de usturoi
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță boia afumată
1 vârf de cuțit pudră de turmeric
piper și sare, după gust
Preparare:
Se încinge cuptorul la 200ºC și se pregătește o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt.
Dovleceii se spală, se șterg bine și se taie sub formă de batoane, de lungimea și grosimea unui deget, cu aproximație.
Feliile de pâine se pun într-un robot de bucătărie și se mixează bine până se formează firimituri. Acestea din urmă se transferă într-un bol și se amestecă cu pudra de usturoi, cimbrul uscat, boiaua afumată, sare și piper.
Într-un bol, se amestecă făina, laptele vegetal, uleiul și pudra de turmeric.
Se ia câte un baton de dovlecel și se dă prin amestecul de făină și lapte vegetal, se scurge bine și se dă prin firimiturile de pâine condimentate. Se așază cu grijă în tavă. Se procedează în continuare la fel până se umple tava, însă lăsând spațiu între batoane.
Tava cu batoane de dovlecel se dă la cuptor pentru 20 - 25 minute, până ce acestea devine aurii-maronii, după cum vă plac. Personal îmi plac mai maronii, pentru că sunt și mai crocante.
Sper să vă placă acest rețetă de batoane crocante din dovlecel și să fie una dintre rețetele de care nu vă veți sătura vara aceasta.
Și pentru a vă bucura la maxim de acesta rețetă, vă propun și un dip pentru aceste batoane crocante din dovlecel.
Ingrediente pentru dip:
100 grame caju hidratat peste noapte
100 ml apă
1-2 căței de usturoi
1 lingură suc de lămâie
1 lingură mărar tocat
un praf de sare
Preparare:
Toate Ingredientele, mai puțin mărarul tocat, se pun într-un blender și se mixează bine. Când am obținut o cremă fină, se transferă într-un bol și se amestecă cu mărarul tocat. Și gata dipul pentru batoanele crocante din dovlecel.
Enjoy!