Blog

"Aripioare" de conopidă - rețetă vegană

"Aripioare" de conopidă - rețetă vegană

Este sezonul conopidei și este păcat să nu profităm de ea. Știu că pentru unii nu este atât de apetisantă, însă dacă încercați această rețetă vegană de „aripioare” de conopidă o veți privi cu alți ochi. De cele mai multe ori, legume precum conopida, varza de Bruxelles, brocolli, cruciferele mai degrabă, sunt privite cu reticență și rar introduse în alimentație. Tot ce pot să vă spun legat de aceste legume este că ele sunt foarte delicioase dacă sunt asezonate cu sosuri sau condimente potrivite. Spre exemplu, varza de Bruxelles merge foarte bine cu cimbru uscat, piper, ulei de măsline și...

Vezi mai mult →


cum ne intarim imunitatea

Cum ne întărim imunitatea?

Ce este sistemul imunitar? Sistemul imunitar este un complex de organe, celule, anticorpi și proteine care au rolul de a apăra corpul de bacterii, viruși și paraziți. Atunci când în corp pătrunde un virus, spre exemplu, sistemul imunitar reacționează și apar o serie de reacții în corp cu rolul de a anihila virusul și de a împiedica replicarea lui. Imunitatea cu care ne naștem funcționează dând un semnal de alarmă, prin intermediul unor proteine numite interferoni, și avertizează celelalte celule că în corp a pătruns un virus. Din acest moment celulele învecinate produc proteine antivirale pentru a împiedica replicarea virusului. Celulele...

Vezi mai mult →


Tartă vegană cu dovleac

Tartă vegană cu dovleac

A venit toamna și și-a intrat serios în drepturi. Ne-a zgribulit și ne-a făcut să punem pe noi ceva mai gros și să mergem cu gândul la un loc călduț și frumos mirositor. Vă propun ca voi să vă aduceți pătura călduroasă și eu să vin cu o rețetă de tartă vegană cu dovleac care să vă parfumeze întreaga casă. Sună bine? Pentru că este sezonul dovleacului, vă propun această minunată tartă vegană cu dovleac care să vă delecteze papilele gustative. Știți că rețetele delicioase vin la pachet cu două mari beneficii: pofte satisfăcute și parfum îmbietor. Așa că hai...

Vezi mai mult →


Care este cel mai bun ulei pentru gătit? - partea a II-a

Care este cel mai bun ulei pentru gătit? - partea a II-a

Dezodorizarea uleiului Am vorbit despre etapele de obținere a uleiului alimentar și a rămas de menționat ultima etapă pentru obținerea unui ulei rafinat. După ce trece prin rafinare și albire, uleiul alimentar este supus dezodorizării. Dezodorizarea presupune o temperatură mai mare de 200˚C și supunerea uleiului alimentar la o presiune joasă și aburi, pentru eliminarea compușilor volatili. După această dezodorizare se evaluează calitatea uleiului. Un ulei bun trebuie să conțină o anumită cantitate de tocoferoli, aceștia fiind răspunzători pentru răspunsul oxidativ al uleiului, atât la păstrarea lui la temperatura camerei, cât și folosirea lui la prăjire. Punctul de ardere al uleiului...

Vezi mai mult →