Blog

Salată vegană cu nectarine

Salată vegană cu nectarine

Ce spuneți de o salată vegană cu nectarine? Da, putem pune fructe în salată și ne putem bucura de gustul lor. Ușor crocante și dulci, nectarinele vin și completează gustul celorlalte ingrediente și le pun în valoare. Chiar și piersicile pot fi o opțiune pentru această salată, mai ales că sunt foarte apropiate la gust de nectarine. În această perioadă caldă salatele sunt la mare căutare și pun pariu că și voi v-ați cam săturat de clasica salată de vară. Vrem ceva fresh, dar hrănitor, care să fie o explozie de gusturi și ceva inedit, care să ne atragă prin...

Vezi mai mult →


Cum să ne protejăm în zilele caniculare

Cum să ne protejăm în zilele caniculare

Trecem printr-o perioadă fierbinte a anului și avem nevoie să știm cum să ne protejăm în aceste zile caniculare. Avem grijă de interiorul corpului, prin hidratare, dar și de exteriorul acestuia, prin calitatea hainelor pe care le alegem să le purtăm. Haine lejere și din fibre naturale Pentru femei aproape că este mai simplu. Noi putem să ne bucurăm de rochițe vaporoase sau de pantaloni scurți, însă ceea ce este mai important este materialul acestora și culoarea lor. O regulă valabilă atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este ca hainele noastre să fie deschise la culoare și din fibre...

Vezi mai mult →


Batoane crocante din dovlecel - rețetă vegană

Batoane crocante din dovlecel - rețetă vegană

Suntem în plin sezon al dovleceilor de toate felurile și vă propun o rețetă de batoane crocante din dovlecel pentru a vă delecta papilele gustative. Poate părea o legumă banală, acest dovlecel, însă folosit în rețete cât mai creative, poate fi o adevărată vedetă a bucătăriei. Batoane crocante din dovlecel - rețetă vegană Ingrediente: 2 dovlecei/zucchini, după preferințe 4-5 felii de pâine cu maia 50 grame făină tip 650 100 ml lapte vegetal preferat 1 linguriță ulei de măsline 1/2 linguriță pudră de usturoi 1/2 linguriță cimbru uscat 1/2 linguriță boia afumată 1 vârf de cuțit pudră de turmeric piper...

Vezi mai mult →


Despre dieta fără gluten: pro și contra

Despre dieta fără gluten: pro și contra

Despre gluten am vorbit și în articolul trecut și am făcut câteva menționări importante despre ce înseamnă glutenul și cum ne poate afecta sănătatea. Ce este clar despre gluten este că există două boli care răspund negativ la consumul de gluten: boala celiacă și ataxia glutenică. Boala celiacă se manifestă prin răspunsul sistemului imunitar la proteinele din gluten, atacând țesutul din intestinul subțire, iar în ataxia glutenică este afectat cerebelul, tot prin răspunsul imunitar în urma consumului de gluten. Pe lângă aceste două boli, există și alergia la gluten, diagnosticată printr-o simplă analiză de sânge care atestă acest fapt. Așadar,...

Vezi mai mult →