Ce spuneți de o salată vegană cu nectarine? Da, putem pune fructe în salată și ne putem bucura de gustul lor. Ușor crocante și dulci, nectarinele vin și completează gustul celorlalte ingrediente și le pun în valoare. Chiar și piersicile pot fi o opțiune pentru această salată, mai ales că sunt foarte apropiate la gust de nectarine.
În această perioadă caldă salatele sunt la mare căutare și pun pariu că și voi v-ați cam săturat de clasica salată de vară. Vrem ceva fresh, dar hrănitor, care să fie o explozie de gusturi și ceva inedit, care să ne atragă prin culori și texturi. Nu-i așa că am dreptate?
Salata vegană cu nectarine
Ingrediente:
6-8 frunze mari de kale
100 grame quinoa fiartă
100 grame năut crocant (vezi rețeta de năut crocant aici)
8-10 păstăi mazăre mange tout (acele păstăi cu bobul neformat, se găsesc în marile supermarketuri)
1 lingură fistic crud fără coajă
1/2 avocado
1-2 nectarine
1 ceapă roșie
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
sare, după gust
Preparare:
Frunzele de kale se spală și se șterg bine cu un prosop de hârtie. Se taie în mărimea dorită și se asezonează cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se amestecă bine într-un bol încăpător, unde vom face salata. Care este rolul asezonării acesteia? Uleiul și sarea vor înmuia frunzele și nu vor mai fi atât de greu de mestecat.
Peste frunzele de kale se așază quinoa fiartă și năutul crocant. Puteți, apoi, așeza ingredientele precum la un Buddha Bowl, adică de jur împrejurul bolului de salată, acoperind frunzele de kale.
Se adaugă avocado feliat sau tăiat cuburi, după preferințe, nectarinele tăiate bucăți, fisticul crud fără coajă, ceapa tăiată mărunt și mazărea păstăi.
În cazul în care nu găsiți mazăre mange tout, o puteți înlocui cu fasole verde păstăi trasă ușor la tigaie.
Poftă bună!