Năut crocant – rețetă vegană de gustare sănătoasă

Năut crocant – rețetă vegană de gustare sănătoasă

Cum vă pregătiți pentru weekend? Ce mai gătiți bun zilele acestea? Noi vă propunem o rețetă vegană de năut crocant. Acest năut crocant este atât bun, îl puteți mânca pe post de gustare sănătoasă sau ca topping delicios pentru salate. Pentru că zilele acestea au fost un fel de Netflix ’n’ Chill datorită ploilor, cred că va prinde bine această rețetă în timp ce urmăriți un serial sau un film captivant.

Am zis că merge bine în salate sau ca gustare, însă mai puteți folosi năutul crocant și pe post de crutoane pentru supele cremă. Cine are o dietă gluten free, dar totuși vrea să se bucure de ceva crocant în supă, poate adăuga acest năut crocant. Pentru că este condimentat, are o savoare plăcută, așadar îmbunătățește și oferă un farmec aparte supelor, dar și salatelor.

Să trecem la treabă, nu?

Năut crocant – rețetă vegană de gustare sănătoasă

Ingrediente:

1 conservă de năut (400 grame)

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță chimion măcinat

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță boia afumată

½ linguriță piper cayenne

1 linguriță sare

Preparare:

  1. Cuptorul se încălzește la 160˚C.
  2. Năutul din conservă se scurge bine și se clătește în 2-3 ape. Se scurge din nou bine și se pune într-un vas în care am pus 2-3 prosoape de hârtie. Se absoarbe lichidul în exces și apoi îndepărtăm hârtiile.
  3. Peste năutul boabe adăugăm uleiul de măsline, sarea și condimentele pudră și amestecăm bine cu ajutorul unei spatule din silicon, până când boabele sunt acoperite de condimente.
  4. Pregătim o tavă întinsă pe care o tapetăm cu hârtie de copt și întindem boabele de năut condimentate.
  5. Năutul se coace timp de o oră, până devine crocant. După ce se răcește, se poate depozita în recipiente ermetice, chiar și timp de 2 săptămâni.

 

Să aveți un weekend frumos și inspirat!


Postare veche Post nou