Primul meu Crăciun vegan

Primul meu Crăciun vegan

Se poate ca pentru câțiva dintre voi să fie primul Crăciun vegan. Anul acesta ați luat o decizie în privința consumului de carne și lactate și ați trecut la o dietă bazată pe plante. Ce faceți? Eu aș zice să nu vă stresați prea tare, pentru că există soluții.

Organizează-te din timp

Dacă ai apucat să înțelegi ceva din stilul de viață vegan, înseamnă că deja ai și resurse pentru primul tău Crăciun vegan.

Internetul este o mare de rețete vegane de Crăciun și cu siguranță că sunt multe rețete care îți fac cu ochiul. Ia câteva bloguri vegane la mână și inspiră-te. Vezi ce pare a fi pe gustul tău, ținând cont și de ingredientele folosite, dar și de condimente, și fă o listă de rețete. Nu te avânta la prea multe, alege una mai complexă, cum ar fi un cozonac vegan, și două-trei mai simple. Fiind primul Crăciun vegan, nu vrei să te aglomerezi și să te simți copleșit(ă) de complexitatea rețetelor.

Dacă ai deja rețetele pentru Crăciun, îți poți construi lista de ingrediente și să pleci la cumpărături.

Comandă un meniu vegan pentru Crăciun

Există și această variantă în care renunți complet la gătit și îți comanzi un meniu vegan pentru Crăciun. Da, noi suntem aceia care îți pot oferi această variantă. Meniul nostru vegan pentru Crăciun este unul tradițional, cu sarmale, cozonac gustos, salată boeuf și multe altele.

Având experiența anilor trecuți, vă spun că este mult mai ușor să comandați, mai ales dacă este vorba de primul Crăciun vegan. Poate că fiind și primul, vă este mai greu să renunțați la mâncarea tradițională. Cred că majoritatea dintre noi a crescut cu sarmale și piftie, dar nu vegană ca a noastră, așa că ar fi păcat să ratați mâncarea tradițională dacă aveți opțiuni.

Apelați la apropiații care au experiență cu mâncarea de post

Ok, poate nu ai timp să te organizezi și nici nu ai un buget alocat pentru a comanda meniul nostru vegan. Atunci poți apela la mama, bunica, sora sau o prietenă să te ajute să gătești sau să îți pregătească ceva bun pentru masa de Crăciun. Mamele sau bunicile care au experiența postului te pot ajuta cu o rețetă bună de sarmale de post sau o prăjitură fără ouă și lapte.

Sărbătorile sunt despre familie, despre bunătate și recunoștință, iar mâncarea vine în completare. Moderată, dar bună și gustoasă, mâncarea vegană de Crăciun ar fi bine să rămână o amintire plăcută, ci nu una agitată sau cu cratițe arse.

 

Sărbători fericite să aveți!


Postare veche