Ca vegan sau ca un om deschis spre nevoile și drepturile animalelor, știi că există organizații de ajutoare a animalelor și de protecție a lor. Cel mai recent eveniment și cel mai mediatizat în ultimele zile ne aduce în vedere că animalele depind de noi. Incendiile din Australia ne-au dezvăluit această realitate tristă, realitatea că ele au nevoie de un habitat al lor, nealterat.
Dezastrele și animalele
Când au loc dezastre naturale de asemenea proporții, animalele sunt cele care mor în cel mai mare număr. Pentru că ele trăiesc într-un mediu care, poate, este perfect balansat și pe care ele îl cunosc și îl explorează, atâta timp cât nu intervine mâna omului. O dată cu progresul industriei, cu cerințele tot mai mari ale oamenilor, cu încurajarea consumului în masă fără puterea de a discerne nevoia reală și multe alte motive, ne-am îndepărtat de natură. Am uitat care este frumusețea vieții și am înlocuit-o cu gadget-uri, cu mașini care poluează, cu produse consumatoare de resurse naturale, etc. Am uitat să lăsăm spațiu animalelor sălbatice și ne-am extins casele, fermele, fabricile, locurile de agrement. Și există un revers: dezechilibrul.
Cu ce putem contribui pentru binele animalelor
Așa cum spuneam mai sus, există organizații pentru protecția animalelor, și aici nu vorbesc doar de cele care apără animalele supuse consumului. Toate animalele pământului!
La o simplă căutare pe Google veți găsi asociații sau organizații care apără lilieci, papagali, păsări marine, maimuțe, și multe alte specii, pentru că în fiecare parte a globului pământesc noi am pătruns și am „invadat” casele lor.
Dacă conștientizăm acest lucru, putem face micro schimbări care la nivel macro pot aduce în timp o îmbunătățire. Putem face schimbări la nivel individual care țin de reciclarea deșeurilor și minimizarea lor, de reducerea consumului de produse electronice, de utilizarea mașinii la nevoie sau de reducerea cumpărăturilor de haine doar de dragul modei. Acestea sunt doar câteva exemple, cu siguranță tu știi cel mai bine la ce capitol excelezi în consum.
Bineînțeles că trăim în era tehnologiei, însă de ce nu am folosi-o responsabil?
Poți face donații către organizații sau te poți oferi voluntar în cadrul lor, astfel de ajutoare sunt binevenite oricând, doar să îi contactezi și să vezi cu ce poți să ajuți, în limita timpului tău disponibil. Poți vizita sanctuare și poți lua legătura cu asociațiile, ceea ce vezi și informațiile primite de la ei te vor pune pe gânduri în mod cert.
Dacă nu poți ajuta prin donații sau voluntariat, măcar transmite mai departe către cei care pot ajuta. Rețelele sociale nu sunt doar pentru divertisment, ele pot fi o unealtă de conștientizare și de strângere de fonduri masivă. Este cool să dai un share!