Sărbătoarea Crăciunului este despre nașterea Domnului, celebrată peste tot în lume. Ziua aleasă se leagă de o veche sărbătoare păgână, în care se sărbătorea ziua Soarelui. Cu ocazia acestei sărbători se aprindeau lumini și se petrecea, de aici și obiceiurile noastre festive.
Pentru că am împrumutat foarte multe obiceiuri, precum împodobirea bradului, venirea lui Moș Crăciun și oferirea de cadouri, poate că uneori tindem să uităm adevărata esență a sărbătorii.
Cred că sărbătoarea Crăciunului este despre bucurie și iubire și mai puțin despre lucrurile materiale. Ne-am obișnuit să oferim cadouri nenumărate și cu valori cât mai mari. Fiecare an devine un an competitiv pentru noi. Cât să oferim și cât să coste, bineînțeles, din ce în ce mai scump și mai consistent.
Cadouri pentru cei mai puțin norocoși
Este, într-adevăr, o bucurie să oferi, însă cui și cât? Familia beneficiază de cele mai multe cadouri, însă ne-am îndreptat oare atenția și spre cei necunoscuți? Poate un cămin de bătrâni, un orfelinat sau o asociație dedicată copiilor din familii defavorizate sau poate chiar un adăpost pentru animale? Posibilitățile de a oferi cadouri celor mai puțin norocoși sunt nenumărate. Trebuie doar să alegeți o cauză în care credeți, să găsiți oamenii care să primească și să duceți gestul până la capăt. Și cel mai important, să vă amintiți să faceți acest gest și de-a lungul anului.
Ați putea spune că poate nu vă permiteți să oferiț prea mult. Nu-i nimic, fiecare o face la nivelul propriu. Cu siguranță dacă coaceți cozonaci, mai puteți face unul în plus pentru un vecin în vârstă sau dacă pregătiți o oală de sarmale, puteți oferi unui om al străzii o farfurie caldă. Acestea sunt cadouri din suflet și chair dacă nu sunt foarte valoroase din punct de vedere financiar, ele sunt neprețuite. Mai ales atunci când le oferi unor oameni total necunoscuți.
Este atât de simplu să facem oamenii fericiți, trebuie doar să privim mai departe de noi și de cei dragi nouă. Gândiți-vă cum ar fi să fiți voi cei care sunteți într-o situație mai puțin plăcută și cineva care nu vă cunoaște sau cu care nu aveți un contact permanent să vină cu un dar pentru voi. Ați simți adevărata bucurie de Crăciun, sinceră și din inimă.
Sărbători fericite să aveți!