Tartă Cu Praz Și Năut

Tartă Cu Praz Și Năut

Am împrumutat de la AromaVerde o rețetă vegană de tartă cu praz și năut. Nouă ne-a făcut cu ochiul această rețetă de tartă vegană și credem că este o rețetă potrivită pentru masa de Crăciun. Dacă vrem să impresionam musafirii, sigur o vom putea face cu această tartă. Alături de această tartă cu praz și năut sigur merge o salată bogată plină de verdețuri.

Sperăm că v-ați organizat pentru sărbătoarea Crăciunului, dacă nu, aveți acest articol care să vă ajute, și că nu vă stresați. Luați fiecare situație în parte cu calm și nu vă pierdeți în detalii. Și nu uitați, Crăciunul este despre liniște, iubire și daruri simbolice.

Ingrediente:

Pentru compoziție:

700 grame praz curățat și tăiat bucăți

200 grame năut fiert

2 lingurițe cimbru uscat

1 linguriță boia dulce

sare afumată, după gust

1 lingură ulei de măsline

Pentru aluat:

300 grame făină albă spelta + extra pentru întins foile

150 – 170 ml apă călduță

3 linguri ulei de nucă

½ lingură de oțet de mere

un praf de sare

Preparare:

Prazul tăiat bucăți se călește în uleiul de măsline la foc mediu timp de 15-20 minute împreună cu cimbrul uscat, boiaua dulce și sarea afumată. Surplusul de apă se scurge, apoi prazul călit se amestecă cu boabele de năut fiert și se lasă la răcit.

Cât timp se călește prazul, se pregătește aluatul astfel: într-un bol se pune făina, sarea, oțetul, uleiul de nucă și apoi se toarnă treptat apa călduță. Se folosește o spatulă de silicon pentru a amesteca aluatul, iar când ingredientele s-au legat se frământă aluatul pentru omogenizare.

Aluatul se împarte în 4 părți egale, se întind foi mari cam cât 2 palme alăturate și se umplu cu praz și năut. Se lasă o margine de aluat care se va plia peste compoziție, dar nu să o acopere complet, iar din loc în loc se apasă cu degetele pentru a se forma un pliu bine lipit.

Galetele cu praz și năut se coc la cuptor timp de 45 minute la 180°C cu setarea coacere convențională (aer fierbinte sus și jos) și spre final se poate seta cuptorul pe coacere intensivă (aer fierbinte ventilat pe sus) pentru o crustă maronie.

Tips: Foaia de aluat se umple cu compoziția pe hârtie de copt așezată în tava pregătită pentru copt pentru că altfel va fi greu de transferat de pe masa de lucru în tavă.

Sărbători fericite! 


Postare veche Post nou