Ce credeți că nu ar trebui să lipsească din bucătăria unui vegan? Bineînțeles că un robot de bucătărie și multe alimente vegane, însă ce anume oferă magie în bucătărie? Sunt câteva ingrediente care conferă mâncării vegane un farmec prin gust și prin aromă. Întotdeauna mi-am spus că orice ai mânca, nu are farmec fără nota personală a bucătarului. Iar bucătarul trebuie să fie unul îndrăzneț.
Sosul de soia sau sosul tamari
Că alegeți un sos de soia clasic sau un sos tamari, alegeți un sos de calitate. Este o diferență, totuși, între sosul de soia și sosul tamari. Tamari are un gust mai puternic și este mai puțin sărat decât sosul de soia.
Ce puteți face cu aceste sosuri? În primul rând folosiți-le la marinade pentru tofu steak, pentru „friptura” de portobello (must try), pentru pastele bolognese vegane dacă folosiți soia granule, pentru un sos de roșii mai savuros, pentru legumele coapte și nu în ultimul rând, pentru dish-urile asiatice.
Sarea afumată
Chiar dacă faceți o tocaniță de legume sau de cartofi, merită să încercați să folosiți sarea afumată. Pentru cei care au copilărit la țară, mirosul de fum este ceva plăcut, cel puțin pentru mine așa este.
Puteți folosi sarea afumată la tofu steak sau atunci când faceți ciuperci portobello pe grill. O idee bună este să folosiți sarea afumată cu legumele dulci, precum morcovii sau cartoful dulce. Dacă faceți o brânza vegană de caju, o puteți săra cu sare afumată și va ieși un deliciu.
Fulgii de drojdie inactivă
O aromă subtilă de brânză, un gust cremos, fulgii de drojdie inactivă sunt ingredientulul perfect pentru multe mâncăruri vegane. Mac and cheese vegan, brânză vegană, parmezan vegan, pizza vegană, toate aceste mâncăruri vegane pot fi infinit mai delicioase când folosim fulgi de drojdie inactivă.
Caju
Un ingredient atât de versatil, care poate fi transformat în foarte multe preparate. Un astfel de ingredient poate fi folosit atât pentru preparate vegane sărate, cât și pentru dulciuri vegane. De la lapte vegetal, brânză vegană, creme vegane pentru torturi vegane, smântână vegană până la multe altele.
Tahini sau pasta de susan
Pasta de susan poate fi folosită cu succes în deserturi vegane, în băuturi vegane, dar și pentru prepararea hummusului sau a unor dressing-uri pentru salate sau pentru Buddha Bowl-uri vegane. Tahini poate fi folosit și pentru prepararea dulciurilor vegane, precum brownie vegan sau a batoanelor vegane.
Care din aceste ingrediente des folosite în bucătăria vegană este preferatul vostru? Dacă vă place să gătiți, lăsați-ne un comentariu pe social media și spuneți-ne care este ingredientul cel mai des folosit în preparatele voastre.