Dacă te-ai săturat de preparate vegane calde, îți propun o salată vegană cu linte și struguri. Este o combinație foarte interesantă, delicioasă și plină de nutrienți. Lintea, ingredientul de bază, este bogată în fibre, în fier și în folați.
Pe lângă acești nutrienți, lintea verde este și o sursă de proteină vegetală. Lintea verde are un indice glicemic mic, ceea ce înseamnă că digestia ei se va produce lent și ne va ține mai mult de foame.
Gustul pronunțat al lintei este balansat de acreala lămâii și de dulceața strugurilor, iar oregano îi conferă un parfum deosebit. Cuburile crocante de legume sunt o completare perfectă alături de cremozitatea bobului de linte.
Lintea poate fi transformată și în salate gustoase, ci nu doar în tocănițe sau în supe.
Salata vegană de linte și struguri
Ingrediente:
200 grame linte verde fiartă
1 castravete mare sau 2-3 mai mici
1 ardei capia roșu
1 ceapă roșie mică
10 – 15 boabe de struguri roz
100 grame frunze de salată sau orice frunză verde
½ legătură pătrunjel
Pentru dressing:
sucul de la o jumătate de lămâie
1 - 2 linguri ulei de măsline
1 linguriță sirop de arțar
½ linguriță oregano uscat
sare după gust
Preparare:
Într-un bol încăpător adăugăm frunzele verzi, rupte sau tăiate, și lintea fiartă.
Castravetele, ardeiul și ceapa se toacă cuburi, iar strugurii se taie în două sau chiar în patru, în funcție de cât este bobul de strugure de mare. Acestea se adaugă în bol alături de celelalte ingrediente. Se presară pătrunjelul tăiat mărunt și se amestecă totul bine.
Dressingul obținut prin amestecarea ingredientelor se toarnă peste salată și se amestecă din nou.
Salata se servește simplă, alături de un tofu steak sau cu legume coapte la cuptor. Dacă aveți alte idei care se potrivesc cu această salată vegană de linte, sunt binevenite. Nu uitați să lăsați un comentariu pe social media și să ne spuneți și nouă. Poftă bună!