Ați încercat până acum supă Minestrone vegană? Este un adevărat deliciu. Supa Minestrone este originară din Italia și este o supă bogată în legume, gustoasă și aromată. Supa Minestrone a fost considerată „supa omului sărac” pentru că era făcută din resturile de mâncare.
Astăzi, această supă variază atât de mult, pentru că se bazează pe foarte multe legume, iar combinațiile sunt pe gustul și placul celui care o pregătește.
Pe lângă abundența de legume, supa Minestrone mai conține paste sau orez. Varianta aceasta de supă conține paste și poate fi savurată atât la masa de prânz, cât și la cină.
Supă Minestrone vegană
Ingrediente:
1 conservă de fasole albă/roșie
1 conservă de roșii întregi
100 grame paste mici
1 dovlecel/zucchini
1 mână de fasole verde congelată
2-3 tije de țelină verde
1 mână de frunze verzi la alegere (spanac/kale, etc.)
2 morcovi
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
3-4 lingurițe fulgi de drojdie inactivă
2 lingurițe busuioc uscat
2 lingurițe oregano uscat
1 lingură ulei de măsline (pentru sotat)
1 – 1,5 litri apă
sare și piper, după gust
Preparare:
Într-o oală încăpătoare se pune uleiul de măsline la încins.
Ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați cuburi mici și tijele de țelină tăiate bucăți mici se pun la călit timp de 3-5 minute.
Se adaugă fasolea verde, fasolea boabe scursă bine, pastele uscate, dovlecelul tăiat cuburi, oregano și busuiocul uscate, apă (1 litru pentru început) și se lasă la fiert până sunt gata pastele (atenție, nu fierte la maxim).
Se adaugă roșiile din conservă, tăiate cuburi, usturoiul zdrobit, sarea, piperul și se lasă pentru încă 5-10 minute la fiert. Se completează cu apă în funcție de cât de fluidă vreți să fie supa. De regulă, supa Minestrone este mai bogată în legume, nu este ca ciorba noastră clasică unde abundă lichidul.
La final se stinge focul și se adaugă frunzele verzi, apoi fulgii de drojdie inactivă. Frunzele verzi se vor înmuia de la lichidul fierbinte, nu vă faceți griji că nu rămân crude.
Enjoy!