Pate vegan din castane și linte

Pate vegan din castane și linte

Toamna, ce anotimp frumos! O felie de pâine proaspătă unsă cu pate vegan din castane și linte și un ceai cald. Apropo, care sunt preferințele voastre culinare toamna? Vă plac legumele și fructele se sezon? Toamna vă schimbați obiceiurile alimentare?

Pentru că tot am menționat toamna, acesta este anotimpul castanelor. Din varii motive, am fugit de ele, însă după ce le-am gustat prima dată, mi s-au părut a fi foarte bune. Atât de bune mi s-au părut, încât am vrut să le coc și la mine acasă. Însă atunci când am făcut-o, am omis un pas important: crestarea lor. Așa că a trebuit să frec cuptorul timp de o săptămână ca să îl aduc la starea lui inițială: nebombardat. Morala: nu faceți ca mine :)))

Ingrediente pentru pate vegan din castane și linte:

500 grame castane

100 grame linte verde

100 – 200 ml lapte vegetal (din migdale, soia sau caju)

70 ml ulei de măsline

2 căței de usturoi, zdrobiți

2 linguri pătrunjel tocat mărunt

¾ linguriță sare

½ linguriță nucșoară proaspăt rasă

Preparare:

  1. Cuptorul se preîncălzește la 220˚C și se pregătește o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Castanele se crestează și se dau la cuptor pentru 25 minute. Crestatul acestora ajuta ca ele să nu explodeze în cuptor, așa că ar fi bine să nu săriți acest pas important, zic eu. :D
  3. După ce s-au copt, se scot din cuptor și se pun într-un șervet de bucătărie. Se lasă la răcit, apoi strângeți prosopul și zdrobiți-le ușor pentru a le desface coaja. Decojiți castanele și le lăsați deoparte.
  4. Lintea se spală și se pune la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Lintea este bine să fie fiartă până în punctul în care s-a desfăcut bobul, dar nu și-a pierdut complet forma.
  5. Lintea fiartă și castanele coapte se pun într-un robot de bucătărie și se mixează. Se adaugă uleiul de măsline și, treptat, laptele vegetal, nu tot dintr-o dată, și se mixează în continuare până obținem consistența dorită. Pateul rezultat nu trebuie să fie prea fluid, dar nici greu de întins pe pâine.
  6. Se adaugă sarea, usturoiul zdrobit, nucșoara și pătrunjelul tocat și se mixează bine.
  7. Se dă la frigider pentru o oră și apoi se poate servi pe felii de pâine prăjită, alături de murături sau o salată verde.

Postare veche Post nou