Blog — dieta fără gluten

Despre dieta fara gluten: pro si contra

Despre dieta fara gluten: pro si contra

Despre gluten am vorbit și în articolul trecut și am făcut câteva menționări importante despre ce înseamnă glutenul și cum ne poate afecta sănătatea. Ce este clar despre gluten este că există două boli care răspund negativ la consumul de gluten: boala celiacă și ataxia glutenică. Boala celiacă se manifestă prin răspunsul sistemului imunitar la proteinele din gluten, atacând țesutul din intestinul subțire, iar în ataxia glutenică este afectat cerebelul, tot prin răspunsul imunitar în urma consumului de gluten. Pe lângă aceste două boli, există și alergia la gluten, diagnosticată printr-o simplă analiză de sânge care atestă acest fapt. Așadar,...

Citeste mai mult


Produse vegane fara gluten la Sara Green

Produse vegane fara gluten la Sara Green

Sara Green vine cu noutăți pentru voi și am scos pe piață primele produse vegane gluten-free din bucătăria noastră. Nu, nu este o modă, căci avem cerințe pentru astfel de produse fără gluten. Există oameni cu sensibilități în acesta zonă și ne dorim să putem oferi cât mai multora o experiență plăcută în locațiile noastre. Ce este glutenul? Glutenul este o proteină conținută în mod natural de unele alimente, precum grâul și câteva alte cereale. Menționez că este conținută în mod natural de cereale, însă glutenul mai poate fi întâlnit și în alte alimente, și nu numai. Glutenul poate fi...

Citeste mai mult

Articole recente

SHOP BY CATEGORY