Produse vegane fără gluten la Sara Green

Produse vegane fără gluten la Sara Green

Sara Green vine cu noutăți pentru voi și am scos pe piață primele produse vegane gluten-free din bucătăria noastră. Nu, nu este o modă, căci avem cerințe pentru astfel de produse fără gluten. Există oameni cu sensibilități în acesta zonă și ne dorim să putem oferi cât mai multora o experiență plăcută în locațiile noastre.

Ce este glutenul?

Glutenul este o proteină conținută în mod natural de unele alimente, precum grâul și câteva alte cereale. Menționez că este conținută în mod natural de cereale, însă glutenul mai poate fi întâlnit și în alte alimente, și nu numai. Glutenul poate fi adăugat în diverse produse pentru a le oferi o textură plăcută sau poate fi întâlnit ca urmă și apare menționat pe ambalajul produsului. 

Ce înseamnă când pe ambalaj vedem inscripționat “poate conține urme de gluten”? Acest lucru se referă la faptul că în același mediu se prelucrează și produse care conțin gluten și există un risc de “contaminare” al produselor fără gluten. Este o mențiune cinstită pentru cei care evită această proteină și au o dietă fără gluten.

Ce este boala celiacă și sensibilitatea la gluten?

Boala celiacă se manifestă prin reacția sistemului imunitar împotriva propriului țesut, adică a țesutului intestinului gros. Cele mai comune simptome ale bolii celiace sunt diareea, balonarea și durerile abdominale.

Boala celiacă este o reacție a sistemului imunitar împotriva țesutului sănătos, el confundând substanțele din gluten și considerându-le periculoase pentru corp. Astfel, țesutul sănătos din intestinul subțire este atacat, ducând la grave disfuncții, precum imposibilitatea corpului de a absorbi substanțele nutritive.

Pe lângă boala celiacă mai există și o anumită intoleranță la gluten. Această intoleranță la gluten poate fi concretizată printr-o stare mai puțin confortabilă, la nivel digestiv, după consumul de produse cu conținut de gluten. De luat în calcul este și faptul că unii oamenii pot fi alergici la gluten și pot dezvolta reacții precum strănut sau înroșirea pielii, la fel ca la expunerea la un alt alergen .

Dieta fără gluten

Dieta fără gluten vine în sprijinul celor care au boala celiacă, au intoleranță la gluten, dar și în al celor care pur și simplu doresc să limiteze consumul de gluten din varii motive. 

Din păcate suntem expuși din ce în ce mai mult unor factori care pot genera probleme digestive. Fie putem moșteni aceste probleme, fie trecem prin infecții digestive care pot sensibiliza terenul și astfel dezvoltăm boala celiacă sau intoleranța la gluten.

Noi, cei de la Sara Green, ne-am propus să venim în ajutorul celor care doresc să urmeze o dietă fără gluten, și astfel am creat produse potrivite acestei diete.

Cum burgerii noștri sunt cele mai iubite produse, i-am transformat în variante de burgeri vegani fără gluten. Chiflele burgerilor noștri sunt chifle fără gluten, iar chifteaua este atent gătită pentru voi astfel încât să vă bucurați de o experiență plăcută. 

Ne-am bucura să ne adresați feedback-ul vostru legat de aceste noi produse și cât de oportune sunt pentru voi burgerii noștri fără gluten.

Happy Gluten Free Friday și vă mulțumim că suntem alegerea voastră!

 

Surse:

https://www.nhs.uk/conditions/coeliac-disease/causes/

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/celiac-disease/what-is-a-glutenfree-diet

 


Postare veche Post nou