Supă cremă de ciuperci (rețetă vegană)

Supă cremă de ciuperci (rețetă vegană)

A spus cineva supă cremă de ciuperci? Mi se pare una din cele mai gustoase supe cremă și ce mai spuneți că este și hrănitoare. Chiar dacă este o rețetă vegană, putem folosi smântână vegetală pentru un plus de savoare. Fie că veți prepara voi smântâna vegetală, fie că veți lua una din comerț, supa cremă de ciuperci va fi la fel de bună.

Pentru supă recomand să folosiți ciupercile brune, personal mi se par mai aromate decât cele albe. Cartoful fiert îi va da cremozitate, iar nucșoara măcinată o va face foarte gustoasă. Nu este de ratat nucșoara, chiar vă încurajez să o încercați în cât mai multe rețete vegane pentru că va conferi mâncării un gust aparte. În schimb, dacă vreți să vă aventurați mai mult, puteți înlocui nucșoara cu ulei de trufe. Uleiul de trufe mi se pare un ingredient deosebit și merge de minune în supa cremă de ciuperci.

Ingrediente:

500 – 1000 ml apă

500 grame ciuperci brune

250 ml smântână vegetală

1 cartof mic

1 ceapă potrivită

2 linguri de ulei

¼ linguriță nucșoară proaspăt rasă

¼ linguriță piper proaspăt măcinat

½ legătură pătrunjel

sare

Preparare:

Ceapa tocată mărunt se pune la călit cu două linguri de ulei pentru 2-3 minute, apoi se adaugă ciupercile spălate, șterse bine și tăiate în sferturi. Nu sunt adepta doar a ștergerii ciupercilor, eu la spăl de fiecare dată, evitând partea cu lamele pentru a nu absorbi prea multă apă. Ciupercile se călesc până se înmoaie și pierd apa din ele.

Se adaugă 500 ml apă și cartoful curățat și tăiat cuburi mici. Tot amestecul se lasă la fiert în jur de 15 minute.

Când totul a fiert, se ia oala după foc, se adaugă condimentele și smântâna vegetală și se mixează cu un blender de mână. Puteți turna totul într-un blender cu cuvă pentru că astfel supa va ieși mult mai cremoasă decât dacă o mixați cu un blender vertical. Dacă supa este foarte groasă, puteți completa cu apă și mixați din nou pentru omogenizare.

La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

 

Enjoy!


Postare veche Post nou