Salată vegană cu porumb copt

Salată vegană cu porumb copt

O să vă lingeți pe degete după această salată vegană cu porumb copt, vă garantez. Deja a apărut pe piață porumbul proaspăt și e musai să nu-l ratăm. Sincer, l-am cam savurat în varianta lui fiartă, însă îmi place mult mai mult la grătar.

Nu doar că este un aliment gustos, însă porumbul proaspăt este benefic sănătății prin vitaminele B pe care le conține, fier, potasiu, magneziu, vitamina A, antioxidanți precum luteină, zeaxantină, quercitină și fibrele care ajută la o mai bună digestie.

Rețete cu porumb, de savurat

Prin coacerea porumbului, ci nu prin fierbere, mi se pare că gustul acestuia este mult mai intens și mai plăcut. Îl putem adăuga în salate, în mâncăruri gătite, îl putem pune într-un taco vegan sau îl putem folosi ca bază pentru pateuri vegetale.

Aaaa, și încă un tips: dacă fierbem porumbul, luăm boabele de porumb, le adăugăm în blender împreună cu o parte din apa în care a fiert porumbul, puțină sare și ulei de măsline. Blenduim bine și obținem o supă cremă delcioasă pe care o putem savura chiar și rece pentru a ne răcori în zilele caniculare.

Salată vegană cu porumb copt

Ingrediente:

4-5 porumbi proaspeți, curățați de frunze și mătase

1 legătură pătrunjel

2-3 căței de usturoi

3-4 cuburi unt vegan

sare

Preparare:

Se încinge bine o tigaie non aderentă sau un grill de fontă și se lasă porumbul la copt pe toate părțile. Cu răbdare și atenție se întoarce porumbul pe toate părțile și să nu vă speriați, căci, din când în când, acesta va pocni.

Când acesta este gata, se taie boabele de porumb cu ajutorul unui cuțit și se pun într-un castron. Se adaugă untul vegan, cât timp porumbul este cald, și se amestecă bine pentru a se topi.

Se presară sare și legătura de pătrunjel tocată mărunt și se amestecă bine. Cățeii de usturoi se zdrobesc, se mărunțesc cu ajutorul unui cuțit și se pun peste boabele de porumb. Amestecăm bine și servim simplu sau alături de ceva mai consistent, precum o friptură de tofu sau ca parte dintr-un Buddha Bowl delicios.


Postare veche Post nou