Salată vegană cu căpșuni și brânză de caju

Salată vegană cu căpșuni și brânză de caju

A început sezonul salatelor și al fructelor delicioase, dar pun pariu că prea puțini v-ați gândit la o combinație inedită. Ce ziceți de o salată vegană cu căpșuni și brânză de caju? Pe cât de îndrăzneață este combinația, pe atât de delicioasă este. Și ce mai spuneți că vă asigurați și o porție de fructe pe ziua respectivă?!

Sunt atâtea variante de brânză de caju, încât nu rămâne să alegi decât una care să se îmbine perfect cu parfumul plăcut și dulceața discretă a căpșunilor. Personal, am testat chiar una cu trufe, bunăăăă... de ți se topea pe limbă, iar gustul de trufe și de maturat se împleteau perfect.

Căpșunile sunt în plin sezon acum și este păcat să nu profităm de ele în toate formele posibile. Ba chiar am făcut și o dulceață de căpșuni, premieră pentru mine, pentru a mă bucura de ele cât mai mult. Dulceață de căpșuni și clătite vegane sună foarte bine.

Revenind la brânza de caju pentru salata vegană cu căpșuni, încercați să alegeți una fără prea multe ingrediente dubioase. Din păcate, pentru a înlocui brânza sub toate formele ei, unii au devenit atât de inventivi încât au vrut să obțină și mozzarella vegană, și parmezan vegan. Ingredientele lor, însă, lasă de dorit: prea multe și prea sintetice. Dintre toate tipurile de brânză vegană, cea mai bună și cea care merită achiziționată este brânza de caju maturată sau tartinabilă, cu diverse condimente, bineînțeles.

Salată vegană cu căpșuni și brânză de caju

Ingrediente:

100 grame spanac verde

100 grame brânză de caju maturată (ce brand preferați)

6-8 căpșuni măricele

6-8 jumătăți de nucă

câteva frunze de mentă

1 linguriță semințe de chia

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță oțet balsamic

sare, după gust

Preparare:

Frunzele de spanac spălate se pun într-un bol pentru salată, iar peste ele adăugăm căpșunile tăiate în patru. Se presară semințele de chia, frunzele de mentă (întregi sau tocate mărunt) uleiul de măsline, oțetul balsamic și sarea, apoi se amestecă bine. Se presară jumătățile de nucă rupte, brânza de caju tăiată bucăți sau ruptă și se servește cu poftă.


Postare veche Post nou