Rețetă vegană de vară: paste cu pesto de busuioc

Rețetă vegană de vară: paste cu pesto de busuioc

Vara abundă de legume colorate și de frunze verzi, iar printre cele mai iubite aromatice se numără busuiocul. Noi vă propunem o rețetă vegană de paste cu pesto de busuioc bună de te lingi pe degete.

Aș încadra această rețetă la categoria rețete ușoare de vară, tocmai din două motive: se face repede și nu are foarte multe calorii, adică pe undeva pe la categoria mediu. Bine, acum depinde de cât sos pesto vreți să puneți în ele.

Cum facem pesto de busuioc?

Pentru pesto aveți nevoie de:

2 legături bogate de busuioc verde, pe care le spălați bine și culegeți doar frunzele de pe tulpina plantei

5 linguri de ulei de măsline

4 linguri fulgi de drojdie inactivă

3 linguri de semințe de pin

3-4 căței de usturoi

1-2 linguri zeamă de lămâie

sare, după gust

Preparare pesto de busuioc:

Toate ingredientele, mai puțin uleiul de măsline, se pun într-un blender de bucătărie și se mixează până se mărunțesc bine frunzele și semințele. Se adaugă uleiul de măsline și se mai mixează puțin, până la omogenizare. Dacă pasta obținută este prea consistentă, puteți să mai adăugați ulei de măsline.

Nu vă faceți griji că este prea mult ulei, pentru că acesta va conserva pesto-ul. Uleiul va forma un strat protector împotriva mucegaiul care s-ar putea forma în borcanul cu pesto.

Pesto-ul de busuioc se păstrează la frigider într-un recipient închis ermetic.

Acum că avem pesto, să trecem la rețeta vegană de paste cu pesto de busuioc. Ingredientele de mai jos sunt pentru două porții.

Rețetă vegană de vară: paste cu pesto de busuioc

Ingrediente:

150 grame paste integrale

5-6 lingurițe de pesto de busuioc + extra

5-6 frunze salată verde

un ciorchine de roșii cherry

sare

Preparare:

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Când au fiert, se scurg bine de apă, se pun într-un vas larg și se amestecă bine cu pesto de busuioc.

Frunzele de salată se taie și se pun în două farfurii, iar peste ele se pun pastele, împărțite în mod egal. Peste paste punem roșii cherry tăiate în jumătate.

Se servește cu poftă și se ajustează cantitatea de pesto după preferințe!


Postare veche Post nou