Este sezonul conopidei și este păcat să nu profităm de ea. Știu că pentru unii nu este atât de apetisantă, însă dacă încercați această rețetă vegană de „aripioare” de conopidă o veți privi cu alți ochi.
De cele mai multe ori, legume precum conopida, varza de Bruxelles, brocolli, cruciferele mai degrabă, sunt privite cu reticență și rar introduse în alimentație. Tot ce pot să vă spun legat de aceste legume este că ele sunt foarte delicioase dacă sunt asezonate cu sosuri sau condimente potrivite. Spre exemplu, varza de Bruxelles merge foarte bine cu cimbru uscat, piper, ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Iar conopida? Aceasta merge transformată în niște „aripioare” delicioase coapte la cuptor.
Ingrediente pentru „aripioare” de conopidă:
1 conopidă măricică
350 ml lapte vegetal
125 g făină albă
1 lingură ulei vegetal
2 lingurițe pudră de usturoi
1 linguriță chimion pudră
¼ linguriță piper măcinat
1-2 lingurițe sos Sriracha (în funcție de cât de picante le vreți)
240 ml sos barbeque la alegere
sare, după gust
Preparare:
- Cuptorul se preîncălzește la 230˚C.
- Se pregătește o tavă mare de copt și se tapetează cu hârtie de copt.
- Conopida se taie bucăți, păstrând acele buchețele întregi.
- Într-un castron se amestecă laptele, pudra de usturoi, chimionul, piperul și sarea, apoi se adaugă și făina și se omogenizează cu ajutorul unui tel.
- Rând pe rând se scufundă fiecare buchet de conopidă în mixul de ingrediente și se așază în tava de copt.
- Se dau la cuptor pentru 20 minute, iar între timp amestecăm uleiul, sosul Sriracha și sosul barbeque.
- Buchetele de conopidă se scot de la cuptor și se scufundă cu grijă în sosul barbeque, apoi se dau la cuptor pentru încă 20 – 30 minute. La jumătatea timpului se scoate tava și buchetele de conopidă se întorc pe cealaltă parte pentru a fi uniform crocante.
Când sunt gata „aripioarele” de conopidă, se scot și se servesc calde cu un sos cheesy vegan la alegere sau orice alt sos vă place.
Enjoy!