Trucuri pentru a găti vegan cu plăcere

Trucuri pentru a găti vegan cu plăcere

Fie că ești nou intrat în bucătărie, fie că ești veteran, a găti cu plăcere poate fi o noțiune abstractă pentru mulți dintre noi. Gătim pentru că trebuie să ne hrănim, pentru că bugetul nostru poate fi mai restrâns și atunci ne rămân mai puțini bani pentru a lua masa în oraș sau a comanda mâncare acasă. Ei bine, ce facem pentru a găti vegan cu plăcere?

De multe ori aud: „Iar trebuie să gătesc!” cu o oarecare debusolare în glas și cu o obligație față de ceilalți membri ai familiei. Ce poți face în acest caz?

Fă din bucătăria ta un loc plăcut

Dacă ai un loc liber pe blatul din bucătărie sau pe pervazul ferestrei, transformă-l într-un loc verde. Pune două - trei ghivece cu plantele tale aromatice preferate, pe care să le și folosește în mâncarea vegană.

Înlocuiește o piesă de mobilier, vopsește un perete cu vopsea tip tablă de scris și pe care să îți notezi rețete sau liste de cumpărături, pune o boxă la care să asculți muzica ta preferată. Poți pune o perdea frumoasă, poți atârna plante curgătoare, poți face o mini-bibliotecă în care să pui cărți cu rețete vegane sau poți pune tablouri cu poze din blogurile vegane pe care le urmărești.

Testează condimente și plante aromatice noi

Caută rețete exotice, rețete vegane de mâncare indiană, dacă ești fan, bineînțeles, caută rețete vegane asiatice și cumpără-ți condimente specifice. Începe cu rețete vegane simple, nu te complica cu o multitudine de condimente, poate că unele din ele nu-ți vor plăcea. Poți testa noile condimente sau plante aromatice și în deserturi vegane. Pot să îți spun că o tartă vegană cu mure, rozmarin și coajă de lime este raiul papilelor gustative.

Investește în aparatură de bucătărie și ustensile de calitate

Un robot de bucătărie sau un blender de mare viteză consider că nu ar trebui să lipsească din bucătăria niciunui vegan. Apoi este bine să ai un set de tigăi și tăvi pentru copt și pentru tarte, spatule din silicon, musai cuțite bune și un set de oale și cratițe. Dacă ai o familie restrânsă, te poți axa pe câteva din cele de mai sus, însă nu renunța la robot sau la blender. Toate aceste lucruri îți vor ușura viața în bucătărie.

Ce mai poți face?

Ia cu tine la serviciu din mâncarea gătită, fă și un desert din când în când, invită-ți prietenii în mod regulat la masă, propune-ți să testezi săptămânal o rețetă vegană nouă.

Toate acestea te vor ajuta să te organizezi și să faci o plăcere din a găti vegan la tine acasă. Spor și pentru inspirație te poți uita și pe blogul nostru, căci avem multe rețete vegane delicioase.


Postare veche Post nou