Blog — soia

Soia și efectele asupra sănătății

Soia și efectele asupra sănătății

Soia este o plantă care în mod natural conține compuși estrogenici și este o sursă completă de proteină vegetală. Această plantă a atras atenția cercetătorilor datorită populației asiatice, în rândul căreia cazurile de cancer și boli cardiovasculare au o prevalență scăzută. Soia a fost folosită în diverse studii dedicate femeilor aflate la menopauză pentru că în Asia au fost raportate de către femei mult mai puține simptome datorate menopauzei. Studiile despre soia încă sunt controversate sau intens discutate datorită multor factori ce țin de cultivarea acestei plante. Profilul de izoflavone este direct afectat de mediul în care crește planta și...

Citeste mai mult


Soia - de evitat sau nu?

Soia - de evitat sau nu?

Despre soia s-au făcut numeroase studii, iar părerile nutriționiștilor referitor la consumul de soia sunt împărțite. În timp ce unii susțin că soia este un aliment de evitat cu multe efecte negative în organismul uman, alții o promovează, cu moderație, ca orice aliment din dieta omului obișnuit. Soia – origini și utilizarea ei Soia este o leguminoasă originară din Asia, iar în Europa și America ea a apărut tocmai în secolul al XVIII-lea. La început nu a fost cultivată la scară largă precum în Asia, ci abia după cel de-al Doilea Război Mondial a început să fie exploatată. Cele mai...

Citeste mai mult

Articole recente

SHOP BY CATEGORY