Sushi vegan

Sushi vegan

Ce ziceți de o rețetă de sushi vegan pentru weekendul acesta? Avem fani sushi? Personal ador sushi și l-am încercat chiar înlocuind orezul cu quinoa. Poate vă gândiți că nu se leagă quinoa precum orezul alb, însă am folosit avocado pentru a o putea lega astfel încât rulorile de sushi vegan să nu se destrame. Dar pentru moment vă propun această rețetă simplă de sushi vegan, cu clasicul orez alb.

Sushi vegan

Ingrediente:

200 grame orez pentru sushi

400 ml apă

3 linguri oțet din orez

1 lingură zahăr

1 linguriță sare

1 ardei roșu

1 castravete

1 morcov

1 avocado

100 grame tofu

alge nori

sos soia

wasabi

ghimbir murat

Preparare:

Orezul pentru sushi se clătește bine până când apa devine curată. Se pune la fiert la foc mediu într-o oală non aderentă acoperită. Când aproape că s-a dus toată apa, se oprește focul și se lasă vasul acoperit să se răcească.

Zahărul, sarea și oțetul se amestecă bine până se dizolvă toate ingredientele și se toarnă peste orezul răcit. Se amestecă bine cu acesta.

Legumele se spală și se taie în fâșii subțiri.

Pentru a putea rula algele nori, cel mai bine apelați la un suport din bambus pe care să-l acoperiți cu folie alimentară. De ce? Pentru că veți evita să îl murdăriți și îl veți folosi mult timp de acum încolo.

Pe suportul din bambus acoperit cu folie alimentară se așază o foaie de nori, se pune orez în funcție de cât de mult vă doriți, se acoperă aproape toată foaia de algă, mai puțin 2 degete în capătul spre care se rulează.

Se așază legume tăiate fâșii subțiri și tofu, în combinația dorită. Atenție să nu fie prea multe legume, altfel riscăm să nu putem rula bine.

Foaia de algă cu orez și legume se rulează ușor creând o presiune cu ajutorul suportului de bambus. Partea liberă a foii de nori se va lipi datorită umezelii din orez, nu vă faceți griji că se va dezlipi.

Ruloul obținut se taie în două, iar apoi cele două părți se taie în părți egale (cam 2,5 cm) cu ajutorul unui cuțit șters la fiecare tăiat. Dacă nu ștergem cuțitul, se poate lipi de rulourile de sushi.

Rulorile de sushi se servesc cu sos de soia, wasabi și ghimbir murat. Enjoy!


Postare veche Post nou