Mai este puțin până la Paște și musai să avem pe masa noastră un drob vegan de legume cu care să sărbătorim. Să prepari un drob vegan nu este mare inginerie, încă mi se pare unul din preparatele cele mai simple și mai ușor de făcut. Și plus că putem jongla cu ingredientele după cum ne place nouă.
Vă propunem să încercați această rețetă delicioasă de drob vegan cu linte verde sau dacă nu sunteți prea pricepuți în ale bucătăriei, să apelați cu încredere la noi. Avem propria noastră rețetă de drob pe care v-o livrăm înainte de Paște și de care să vă bucurați alături de cei dragi.
Așa cum bine v-am obișnuit, noi gătim mult și bine pentru masa de Paște. Așa că dacă nu sunteți foarte convinși că vreți să petreceți timp în bucătărie, avem pentru voi soluția chiar aici.
Până una alta hai să vă delectăm cu o rețetă de drob vegan cu linte verde și cu condimente parfumate.
Drob vegan cu linte verde
Ingrediente:
200 grame morcovi
150 grame linte verde uscată
100 grame nuci
100 grame ceapă verde
50 grame usturoi verde
3 linguri făină de năut
2 lingurițe tărâțe de psyllium
1 ceapă mare
1 legătură de pătrunjel
2-3 lingurițe mix de condimente pentru drob (le găsiți în supermarketuri, alături de celelalte condimente)
1 linguriță boia afumată
½ linguriță piper verde
sare, după gust (dacă mai este nevoie după ce adăugăm mixul de condimente pentru drob)
Preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180°C (coacere cu aer cald de sus în jos).
- Lintea verde se spală în câteva ape, apoi se pune la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce a fiert se scurge bine și se lasă deoparte să se răcească.
- Morcovii fie se mărunțesc într-un robot de bucătărie după ce i-am tăiat bucăți, fie se dau pe răzătoare, în funcție de cum preferați. Se adaugă peste lintea fiartă și răcită.
- Nucile se mărunțesc în robotul de bucătărie, însă nu foarte fin, ci bucățele mai mari. Se adaugă peste mestecul de linte și morcovi.
- Ceapa, usturoiul verde și pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă peste linte și morcovi. Opțional, ceapa și usturoiul se pot căli într-o lingură de ulei pentru mai multă savoare.
- Peste amestecul de ingrediente punem condimentele, făina de năut, tărâțele de psyllium și amestecăm foarte bine totul. Atenție, dacă amestecul este prea umed, mai adăugați făină de năut. Dacă este prea uscat, puteți adăuga puțină apă.
- Turnăm amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și coacem pentru aproximativ 30-50 minute, până se rumenește frumos.
- Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Dacă veți tăia drobul atunci când este cald, există riscul ca acesta să se desfacă în bucăți.
Și ca o curiozitate, voi la ce meniu vegan pentru Paște v-ați gândit?
Să aveți un Paște fericit!