Cum faci să gătești vegan cu plăcere

Cum faci să gătești vegan cu plăcere

Să gătești vegan că trebuie este un lucru, iar să gătești vegan cu plăcere este alt lucru. Care este diferența? Diferența stă în descoperirea gusturilor și a texturilor, pentru că gătitul din obligație nu te va face să explorezi cu adevărat bucătăria vegană. Ba din contră, văd persoane care consumă semipreparate vegane și sunt atașate de gustul lor și nu sunt dornice de noi experiențe culinare.

Inspiră-te din bucătăria internațională

Bucătăria indiană și asiatică abundă de preparate cu legume și combinații de gusturi care îți năucesc papilele gustative, la modul cel mai bun. Caută rețete vegane simple, mai întâi, și apoi poți trece la rețete mai complicate unde mixurile de condimente pot fi o provocare: obișnuința cu gustul lor sau chiar procurarea lor. Unele condimente/ierburi pot fi mai greu de găsit pe piața din România, însă nu imposibil.

Asigură-te că ai un minim de aparatură de bucătărie

Un robot de bucătărie sau un blender foarte bun îți vor ușura munca din mai multe puncte de vedere. Unele creme, spre exemplu smântâna de caju, necesită un blender care să macine foarte bine caju-ul. Blenderul nu vă ajută doar la smoothie-uri, ci și la unturi, la sosuri, la supe cremă sau atunci când vreți să faceți un tort raw vegan. Un minim necesar ar fi un blender bun, restul aparatelor sunt opționale.

Urmărește tutoriale video

Tutorialele video sunt cele mai potrivite, mai ales dacă ești un vegan la început de drum. Să vezi o rețetă pas cu pas poate fi de mare ajutor. Să cunoști ingrediente, să le vezi cum se transformă în timp ce sunt gătite, este o adevărată plăcere. După ce experimentezi îndeajuns bucătăria vegană, rețetele scrise vor fi floare la ureche.

Testează ingrediente noi

Fie că este vorba de un condiment, fie că este vorba de un aliment mai neobișnuit, cum ar fi jackfruit spre exemplu, nu ezita să fii curios în bucătărie. Sunt o mulțime de bloguri vegane de unde te poți inspira pentru rețete vegane.

Toate acestea de mai sus te vor ajuta și îți vor crea mai puține frustrări, precum: „Ce mănânc azi?”, pentru că bucătăria vegană este extraordinară. Atâtea legume și fructe colorate, atâtea rețete vegane, nu ai nevoie decât de puțină curiozitate și curaj ca să gătești vegan cu plăcere la tine acasă.


Postare veche Post nou