Crumble vegan cu prune

Crumble vegan cu prune

Ce frumoasă este toamna! Vine cu bogățiile ei colorate și parfumate, iar în zilele ei însorite ar fi păcat să nu ne bucurăm de un crumble vegan cu prune. Este un desert simplu de făcut, savuros, iar așa cum am mai spus, pentru mofturoșii care nu mănâncă fructe, o modalitate de a îndrăgi fructele.

Ziceam eu ceva de zilele însorite, dar eu cred că acest crumble vegan cu prune este și mai mult binevenit atunci când este rece și înnorat. Păi cum este să-ți miroasă toată casa a prune coapte în scorțișoară și a aluat fierbinte?

Ingrediente pentru crumble vegan cu prune:

700 – 800 grame prune

1 lingură melasă/zahăr de cocos

2 lingurițe scorțișoară pudră

1 plic zahăr bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie

100 grame făină

100 grame fulgi de ovăz

100 grame unt vegan

50 grame miez de nucă

2 linguri de melasă/zahăr de cocos

Preparare:

Se încinge cuptorul la 180˚C. Se pregătește o tavă dreptunghiulară sau pătrată suficient de încăpătoare sau orice formă aveți la îndemână.

Prunele se spală, se curăță de sâmburi și se taie în felii potrivite. Se pun într-un bol, se amestecă bine cu scorțișoara, cu o lingură de zahăr și cu vanilia și se lasă deoparte.

Într-un bol separat se pun făina, fulgii de ovăz și cele 2 linguri de zahăr și se amestecă bine. Se adaugă untul vegan și se amestecă bine cu ingredientele uscate până se formează niște firimituri mai mari.

În tava pregătită se pun prunele, miezul de nucă, apoi amestecul sfărâmicios pe toată suprafața lor și se dă la cuptor pentru 30 – 40 minute, până când aluatul devine ușor maro (nu închis la culoare).

Crumble-ul vegan cu prune se poate servi cald cu înghețată vegană sau chiar și ca mic dejun savuros. Este un desert pe care îl puteți pregăti rapid pentru invitații voștri sau pe care îl puteți păstra mai multe zile la rece în frigider.

Pentru mai multă savoare, în locul untului vegan puteți folosi unt de arahide sau unt din orice fel de nucă vă place. În funcție de consistența acestuia, poate varia cantitatea de făină, și veți obține un desert consistent și sățios.

Enjoy!


Postare veche Post nou