Clătite vegane cu făină integrală

Clătite vegane cu făină integrală

Mă tot gândesc la niște clătite vegane și la faptul că am niște dulceață de căpșuni în frigider. Nu ar fi păcat să nu profităm de sezonul fructelor și să ne îndulcim puțin? Fie că le mâncăm cu dulceață, fie că adăugăm peste ele fructele proaspete, aceste clătite vegane sunt un desert simplu de făcut și cu puține ingrediente. Preferatele mele sunt cele cu topping de căpșuni și puțin sirop de arțar. Ale voastre care sunt?

Clătite vegane cu făină integrală

Ingrediente:

120 g făină integrală

240 ml lapte vegetal

2 linguri ulei vegetal + extra pentru ungerea tigăii

2 linguri rase zahăr de cocos sau ce anume preferați

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță praf de copt

un praf de sare

Pentru servit:

fructe proaspete

sirop de arțar

unt de arahide

curmale, etc.

Preparare:

Se pregătește un bol în care punem făina, sarea și praful de copt și amestecăm bine ingredientele.

Intr-un vas separat, se amestecă laptele vegetal cu uleiul și extractul de vanilie, apoi îl turnăm peste amestecul cu făină. Se amestecă totul pentru a se omogeniza ingredientele. Compoziția de clătite obținută se lasă deoparte pentru 5 minute.

Se încălzește bine o tigaie pentru clătite și se unge cu puțin ulei. O pensulă cu perii din silicon v-ar fi utilă, pentru a nu folosi o cantitate prea mare de ulei. Cu ajutorul unui polonic turnați compoziție de clătite în tigaia încinsă bine. Coaceți clătita până când suprafața la vedere devine mată (nu se mai vede umed), apoi o întoarceți și coaceți și pe partea cealaltă.

După ce ați încins bine tigaie, vă recomand să folosiți foc mediu spre mic pentru a da voie clătitelor să crească și să nu se ardă.

Se servesc cu fructe proaspete, sirop de arțar, sirop de ciocolată sau orice vă place să adăugați peste ele.


Postare veche Post nou