Billie Eilish, vegană din 2014

Billie Eilish, vegană din 2014

„O dată ce știi despre ce se întâmplă și mai și vezi, este chiar greu să te mai întorci la ce ai fost”, au fost cuvintele cântăreței Billie Eilish, vegană din 2014.

„Deși am mulți prieteni care mănâncă produse din lapte și din carne, nu vreau să spun vreodată nimănui ce să facă. Eu, însă, nu mai pot continua astfel, știind ce se întâmplă în lumea animalelor și fără să fac ceva în privința asta.” Acesta din urmă a fost răspunsul cântăreței la întrebarea pusă de Orlando Bloom într-un interviu susținut de Vogue. Actorul i-a adresat întrebarea: „Care a fost motivul pentru care ai devenit vegană?”, el însuși fiind în proporție de 90% orientat către dieta vegană.

Veganismul și Billie Eilish

Cântăreața Billie Eilish este vegană de aproximativ 8 ani și nu a fost ceva controversat pentru ea, nefiind un mare fan al cărnii. „Nu a fost ca și când îmi era dor de carne – nu a fost ca și când ar avea de ce să-mi fie dor”, a spus aceasta într-un interviu.

Susținătoare a veganismului, Billie a postat pe contul ei de socializare imagini terifiante din industria alimentară, cu animale abuzate. Imaginile greu de suportat fac parte dintr-o investigație sub acoperire care vizează industria laptelui. Aceasta a comentat imaginile postate, astfel: „Dacă poți urmări video-urile pe care le-am postat și să nu îți pese, tu chiar contribui la asta prin faptul că mănânci aceste animale, care sunt chinuite pentru plăcerea ta. Îmi pare rău pentru tine!”

„Înțeleg că are gust bun (carnea) și știu că tu gândești că ești doar o persoană și că nu se va schimba nimic dacă te oprești... Dar asta este ignoranță și prostie.” Prin cuvintele adresate, Billie Eilish consideră că fiecare persoană care devine vegană contribuie pozitiv la această mișcare.

Activism vegan

La Gala Met din 2021, cântăreața vegană a purtat o creație Oscar de la Renta. Însă poate ceea ce nu știți este că acest lucru a fost condiționat de faptul că celebrul brand a trebuit să renunțe la creațiile din blănuri pentru ca Billie Eilish să accepte purtarea rochiei semnată Oscar de la Renta. Pentru cântăreață a fost o mare indignare că în ziua de azi încă mai este permis să porți blană, însă și o izbândă importantă pentru lumea vegană.

În timpul pandemiei, Billie împreună cu mama sa, au distribuit mâncare vegană pentru neajutorați și astfel au dat o mână de ajutor și restaurantelor vegane care au făcut cu greu față vremurilor Covid.

Eforturile pro veganism ale cântăreței s-au văzut și în susținerea actorului Woody Harrelson pentru lansarea unui video care încurajează oamenii să devină vegani pentru a lupta contra încălzirii globale. O altă inițiativă vegană a fost contribuția ei în documentarul „They’re Trying to Kill Us”, alături de Chris Paul, celebrul baschetbalist american. Documentarul vegan tratează tema inegalității rasiale care are loc în sistemul alimentar și sanitar și de ce negrii suferă disproporționat de boli cronice.

PS: Poza cântăreței de pe covorul roșu de la Gala Met parcă inspiră frumos: "Bye-bye, fur!"

 

Sursă foto: glamour.com

Surse:

https://vegnews.com/2021/11/billie-eilish-vegan-milk-chocolate-bar

https://aretheyvegan.com/billieeilish/

https://www.insider.com/billie-eilish-vegan-7-years-explanation-interview-british-vogue-2021-5

https://www.greenmatters.com/p/is-billie-eilish-vegan


Postare veche Post nou