3 rețete de smoothie bowl pentru dimineți cu energie

3 rețete de smoothie bowl pentru dimineți cu energie

Sunt un mare fan al smoothie bowl-urilor și îmi place să le consum cât mai des în sezonul cald. Nu doar pentru că este cald și acesta este răcoros, însă pentru că un smoothie bowl este ideal în zilele de vară, când piața abundă de fructe proaspete.

Cum facem un smoothie bowl hrănitor

Poate mulți dintre voi veți spune că un smothie bowl nu ține de foame și că prea multe fructe nu sunt ok de dimineață. Ei bine, un smoothie bowl nu trebuie să conțină doar fructe, ci și, supriză, unturi din alune sau nuci. Aici vorbim de baza unui smoothie bowl, pentru că toppingurile acestuia pot fi nenumărate.

Pentru baza unui smoothie bowl folosesc întotdeauna banane congelate și unturi de alune sau nuci. Apoi pot varia și adăuga și alte fructe sau chiar pudre colorate, precum spirulină sau pudre din fructe uscate.

Bananele congelate mixate într-un robot de bucătărie sau într-un blender bun au o consistență cremoasă, iar alături de un unt de arahide, spre exemplu, obținem o consistență de înghețată vegană cremoasă. O dată ce avem baza, apoi putem să mai adăugăm și alte ingrediente.

Semințele, nucile, alunele, boabele de cacao, pudrele proteice vegane sau granola sunt cele care asigură necesarul de grăsimi sănătoase și sunt o sursă importantă de proteine vegetale.

Rețetă de smoothie bowl exotic

1 banană congelată

200 grame ananas proaspăt

2 lingurițe pline unt de caju

2 linguri fulgi de cocos

2 linguri granola (după preferințe)

1 lingură lapte praf din cocos

Preparare:

Banana congelată împreună cu 100 grame ananas proaspăt, untul de caju și laptele praf din cocos se pun într-un blender de mare viteză și se mixează până se obține o consistență cremoasă. Crema obținută se transferă într-un bol și se ornează cu ananasul rămas tăiat cuburi, fulgii de cocos și granola.

 

Rețetă de smoothie bowl cu gust de ciocolată

2 banane congelate

2 lingurițe pline unt de arahide

2 lingurițe cacao pudră

10 – 15 boabe de cacao sparte (cacao nibs)

3-4 curmale Medjool tăiate bucăți

¼ linguriță pudră de vanilie

extra boabe de cacao și curmale Medjool mărunțite pentru decor

Preparare:

Bananele, untul de arahide, cacaoa pudră, pudra de vanilie și curmalele mărunțite se pun într-un blender de mare viteză și se mixează până obținem o consistență cremoasă. La final adăugăm și boabele de cacao sparte și mixăm puțin pentru omogenizare. Transferăm totul într-un bol încăpător și ornăm cu boabe de cacao și curmale.

 

Rețetă de smoothie bowl energizant

2 banane congelate

2 lingurițe pline de unt din semințe de dovleac

1 linguriță plină pudră de matcha

1 cupă pudră proteică vegană

1 lingură semințe de chia

1 lingură semințe de cânepă

o mână de afine proaspete pentru decor

Preparare:

Bananele congelate, untul din semințe de dovleac, pudra de matcha și pudra proteică se pun într-un blender de mare viteză și se mixează până obținem o consistență cremoasă. Transferăm crema obținută într-un bol și decorăm cu afine, semințe de chia și de cânepă.

 

Enjoy și la cât mai multă culoare!


Postare veche Post nou