Tu mănânci fast food vegan din marile lanțuri de restaurante?

Tu mănânci fast food vegan din marile lanțuri de restaurante?

De când au apărut burgerii vegani prin supermarket-uri și hypermarket-uri, iaca au apărut și burgerii vegetali prin marile lanțuri de fast food. Așa cum mulți au dat iama în magazine și au încercat burgerii vegani, așa i-au încercat și pe cei din marile fast food-uri. Tu ai fost curios(curioasă) să îi încerci?

Fast food vegan

Nu sunt adepta fast food-ului, însă recunosc că din motive de grabă și uneori de gust (cravings), mai recurg și la astfel de mâncare. Am testat câțiva burgeri vegani din magazine, mi-au plăcut la gust, însă nu mi-aș face un obicei din a-i consuma. Gustul acestora este încântător, textura unui astfel de burger vegan este apropiată cărnii, însă sunt mult prea sintetici. Faptul că au o listă de ingrediente destul de lungă și că unele din denumiri sunt împachetate frumos, mă face să nu-i aleg.

Revenind la marile lanțuri de fast food, sincer nu sunt dornică în a-i sprijini în îngroșarea veniturilor doar pentru că au speculat piața. Da, veganismul se dezvoltă, apar din ce în ce mai multe produse vegane pe piață, dar de ce aș recurge la fast food vegan?

În ce produse vegane investim?

Într-un articol recent chiar vorbeam despre faptul că unii oamenii aleg să fie vegani fix pentru a nu sprijini marile companii producătoare de carne, cum ar fi și în cazul nostru marile lanțuri de fast food. Personal, alegerea mea se rezumă la mici afaceri cu produse vegane pentru că îmi doresc să sprijin economia autohtonă. Fie caut restaurante vegane, la fel ca Sara Green, fie magazine care comercializează și produse vegane, dar afaceri care au nevoie de sprijinul consumatorilor pentru a rezista.

Într-un articol din The Guardian chiar se vorbea despre opțiunile vegane din marile lanțuri de fast food și despre felul în care sunt privite aceste schimbările de consumatorii vegani. Mulți consumatori vegani au fost dezamăgiți pentru că le-au fost servite produse din carne în locul celor vegane, din greșeală. Per ansamblu, așa cum spuneam și mai sus, clienții vegani știu că aceste companii nu sunt interesați în a scădea consumul de carne, ci în a obține profit dintr-o arie în continuă creștere.

Dacă ești vegan și vrei să faci o diferență în această lume, sprijină-ți comunitatea și business-urile vegane dedicate dezvoltării veganismului.


Postare veche Post nou