Tartă vegană cu dovleac

Tartă vegană cu dovleac

A venit toamna și și-a intrat serios în drepturi. Ne-a zgribulit și ne-a făcut să punem pe noi ceva mai gros și să mergem cu gândul la un loc călduț și frumos mirositor. Vă propun ca voi să vă aduceți pătura călduroasă și eu să vin cu o rețetă de tartă vegană cu dovleac care să vă parfumeze întreaga casă. Sună bine?

Pentru că este sezonul dovleacului, vă propun această minunată tartă vegană cu dovleac care să vă delecteze papilele gustative. Știți că rețetele delicioase vin la pachet cu două mari beneficii: pofte satisfăcute și parfum îmbietor. Așa că hai să trecem la treabă și să parfumăm frumos casele.

Ingrediente pentru tartă vegană cu dovleac

Compoziția de dovleac:

450 grame piure de dovleac copt

350 grame tofu silk (este acel tofu foarte moale, se găsește în magazinele bio, naturiste)

200 – 250  grame zahăr brun (prefer dulciurile mai light, de aceea este bine să ajustați cantitatea după gustul vostru)

75 ml ulei vegetal preferat

2 lingurițe extract de vanilie

1 și ½ linguriță scorțișoară pudră

½ linguriță ghimbir pudră

½ linguriță nucșoară pudră

un praf de sare

Aluatul:

250 grame făină albă/integrală (după preferințe)

75 ml ulei vegetal

75 ml lapte vegetal

1 lingură unt de arahide

1 și ½ linguriță scorțișoară pudră

Preparare:

Cuptorul se încălzește la 180˚C. Se pregătește o tavă pentru tarte cu diametrul de 20 cm și se unge cu ulei vegetal.

Într-un bol se amestecă făina, scorțișoara pudră, uleiul vegetal și untul de arahide până se formează niște firimituri mai mari. Se adaugă laptele vegetal și se frământă ușor, însă atenție la tipul de făină folosit. Cea integrală poate să absoarbă mai mult lichid, iar cea albă mai puțin. Ajustați cantitatea de lapte vegetal în funcție de tipul făinii folosite.

Aluatul obținut se întinde într-o foaie rotundă cât să acopere tava și pereții acesteia. Dacă vă rămâne mai mult aluat, puteți face forme din el cu care să decorați tarta vegană.

Compoziția de dovleac se obține mixând cu ajutorul unui blender toate ingredientele menționate. Compoziția trebuie să fie cremoasă și fină, apoi o putem turna în tava tapetată cu aluat și o nivelăm cu ajutorul unei spatule de silicon.

Tarta se dă la cuptor pentru 50 – 60 minute până când devine aurie spre maro.

Când este gata, se scoate și se lasă la răcit, se transferă pe o farfurie, apoi se dă la frigider. Se servește rece, pentru a permite compoziției să rămână fermă.


Postare veche Post nou