Pentru iubitorii de ciocolată, pregătiți-vă să savurați o tartă vegană cu ciocolată mega delicioasă! Această tartă cu ciocolată este un desert vegan simplu, care se face repede, doar așteptarea poate fi un pic dificilă. Însă merită efortul de a aștepta până se întărește crema la frigider.
Aciditatea ușoară a murelor adăugate contrabalansează gustul cremei de ciocolată și dau o notă fresh tartei. Dacă nu sunteți fani mure, le puteți înlocui cu zmeură proaspătă, coacăze sau afine.
O altă idee pentru a îmbogăți gustul de tartă vegană cu ciocolată este să faceți un sos de caramel din curmale. Da, ați auzit bine. O mână de curmale Medjool curățate de sâmburi, pentru că acestea au o consistență cremoasă, plăcută, un pic de apă și un pic de sare și un robot de bucătărie. Amestecați bine ingredientele și puneți apă puțin câte puțin pentru a obține un sos de caramel potrivit de fluid.
Cum pregătim tarta vegană cu ciocolată și mure
Ingrediente:
Pentru blat:
200 grame făină de migdale
40 grame cacao
60 grame ulei de cocos topit
3 linguri sirop de agave
un praf de sare
Pentru crema de ciocolată:
1 conservă lapte de cocos cu grăsime (cel care este dens și conține mai multă grăsime de cocos)
450 grame ciocolată neagră vegană + extra pentru decorat
1 linguriță extract de vanilie/pastă de vanilie
un praf de sare
100 grame mure proaspete, pentru decor
Preparare:
Cuptorul se încălzește la 180˚C.
Ingredientele pentru blat se pun într-un castron și se amestecă bine până la omogenizare.
Amestecul obținut se pune într-o tavă pentru tartă și se presează bine.
Tava se dă la cuptor pentru 10-14 minute până se întărește blatul. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit.
Între timp, puneți laptele de cocos și ciocolata neagră la topit într-un vas non aderent, la foc mic. Amestecați până se topește complet ciocolata. Se adaugă vanilia și sarea și se amestecă bine.
Crema de ciocolată obținută se toarnă peste blatul de tartă, se nivelează ușor cu ajutorul unei spatule și se dă la frigider pentru 2-3 ore.
Tarta se ornează cu mure și cu ciocolată rasă și se servește cu plăcere.