Vara este o bucurie totală pentru că abundă în fructe colorate și cum ar fi ca noi să ratăm sezonul de tartă vegană cu afine? Ar fi păcat să nu ne bucurăm de fructe și sub forma unei tarte vegane delicioase.
Vin cu o provocare de weekend pentru voi și mai ales pentru cei cărora le este greu să integreze în meniul lor cât mai multe fructe. O tartă vegană cu afine care are un pic de farmec sub forma aromei de lămâie și care îți lasă gura apă doar când o privești.
Tartă vegană cu afine
Ingrediente:
Pentru blat:
100 grame făină de migdale
70 grame fulgi de ovăz mărunțiți
70 grame sirop de agave sau alt îndulcitor lichid preferat
5 linguri ulei de cocos solid
un praf de sare
Pentru umplutură:
300 grame afine crude + extra pentru decor
1 lingură sirop de agave
2 lingurițe de amidon sau făină de tapioca
1 linguriță coajă rasă de lămâie + extra pentru decor
Preparare:
Pregătiți o tavă pentru tartă cu diamentru de 24-26 cm și încălziți cuptorul la 180˚C.
Într-un bol se pun afinele, amidonul, coaja de lămâie și siropul de agave. Se amestecă bine astfel încât să fie distribuit uniform tot amidonul astfel încât să lege compoziția la copt.
Într-un alt bol punem făina de migdale, fulgii de ovăz mărunțiți, sarea și siropul de agave. Amestecăm bine ingredientele până la omogenizare, apoi adăugăm uleiul de cocos solid. Cu ajutorul degetelor încorporăm uleiul de cocos în celelalte ingrediente astfel încât să formăm un aluat sfărâmicios, însă la presare să se lege.
Aluatul obținut îl întindem uniform în forma pentru tartă, apoi punem afinele, însă fără să adăugăm și sucul care s-a lăsat din ele.
Tava se dă la cuptor pentru 40-45 minute până când crusta devine auriu închis, iar fructele din tartă sunt coapte.
Când tarta vegană cu afine este gata, se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească. Dacă o tăiem cât este caldă, riscăm să o rupem.
Se decorează cu afine crude și coajă rasă de lămâie.
Această minunată tartă vegană se servește cu înghețată vegană de vanilie sau cu un sorbet de lămâie. Enjoy!