Restaurant vegan fine dining în Maldive

Restaurant vegan fine dining în Maldive

Matthew Kenney, chef celebru american, absolvent al Institutului Culinar Francez, este numit de către revista americană „Food & Wine” ca fiind unul dintre cei mai buni bucătari. A lăsat deoparte bucătăria convențională și a trecut la bucătăria vegană, deschizând o serie de restaurante vegane.

Matthew Kenney și imperiul său vegan

MKC sau Matthew Kenney Cuisine cuprinde peste 40 de restaurante și magazine la stradă și oferă o experiență culinară vegană de top. MKC a început cu un restaurnat concept bazat pe eleganță și precizie pe masa de servire. Meniurile cuprindeau preparate gătite la temperatură joasă îndelungată, afumate, fermentate, preparate vegane care făceau diferența în această bucătărie fine dining.

În timp, MKC s-a extins și a ajuns să fie accesibil tuturor, fiind prezent în food hall-uri și oferind produse precum, pizza, deserturi raw vegane, burgeri vegani.

Pentru că bucătăria nu se oprește doar la preparate sărate, vorbim și de patiserie vegană. MKC cuprinde două nume importante: Laduree și Casse Cou. Laduree este un concept cu care MKC este în parteneriat și înseamnă croissante vegane, macarons, mille feuille și multe altele, iar Casse Cou este o ciocolaterie vegană de lux.

Botanica – fine dining vegan

Botanica, o experiență culinară vegană de top, este restaurantul vegan fine dining deschis de Kenney tocmai în Maldive. Restaurantul se află într-un resort de lux, One & Only Reethi Rah și are o grădină proprie de legume și ierburi, cu un fel de  concept din-grădină-în-bucătărie.

Meniul restaurantului cuprinde preparate clasice ale chefului Matthew Kenney, pregătite din ingrediente proaspete. Agedashi, însemnând o împletire de tofu crocant, „caviar” și un dashi de trufe negre sau lasagna raw vegan din ricotta de macadamia , pesto de fistic și marinara din roșii uscate sunt printre preparatele din meniul Botanica.

Pe lângă Botanica, o experiență Matthew Kenney înseamnă restaurante în New York (roof top), Chicago, LA, Venice – California care oferă un meniu de top. MKC oferă și o experiență cu iz marin în Baltimore prin preparate precum salată de „crab”, supă cremă din ciuperci oyster sau cacio e pepe cu alge kelp.

Chef Matthew Kenney nu se oprește aici, ci își continuă drumul deschizând și alte locații vegane sau pregătind alți oameni în tainele bucătăriei vegane fine dining.

  

Sursa:

vegnews.com

Sursă foto:

hauteliving.com


Postare veche Post nou