Primiți cu o prăjitură vegană delicioasă pentru Crăciun? Gustul plăcut de ciocolată și prospețimea fructelor acrișoare face ca această prăjitură vegană cu ciocolată să fie o alegere perfectă pentru meniul vegan de Crăciun. Nu este deloc complicată, ba aș spune că este o rețetă vegană simplă pe care aș face-o și cu alte ocazii.
Voi ce faceți de Crăciun? Gătiți sau comandați ceva bun de la noi? Dacă gătiți, atunci ce rețete vegane aveți în plan pentru masa de Crăciun?
Sper că această prăjitură vegană cu ciocolată să fie pe placul vostru, iar în cazul în care sunteți prea comozi sau aveți multă treabă, meniurile noastre pentru Crăciun sunt pe site.
Prăjitură vegană cu ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat:
200 grame făină
200 grame zahăr
un pahar lapte vegetal (240 ml)
80 ml ulei vegetal
50 grame cacao
1 plic praf de copt
1 lingură oțet/zeamă de lămâie
un praf de sare
1 linguriță extract de vanilie/1 plic zahăr bourbon
Pentru crema de ciocolată:
200 grame ciocolată neagră
200 ml lapte gras de cocos (full fat)
fructe proaspete și fulgi de cocos pentru decor
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180˚C.
Ingredientele uscate se mixează într-un bol încăpător, apoi se adăugă ingredientele umede și se omogenizează bine compoziția cu ajutorul unui tel.
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt (tavă pentru copt aluaturi de tort) și se dă la cuptor pentru 30 – 35 minute.
Când blatul este gata, se scoate din cuptor și din formă și se lasă la răcit la temperatura camerei.
Ciocolata neagră se zdrobește cu ajutorul unui cuțit și se pune într-un castron.
Se încălzește laptele de cocos până începe ușor să fiarbă, apoi se toarnă peste ciocolata zdrobită. Cu ajutorul unei spatule se amestecă ciocolata cu laptele de cocos până se topește complet.
Crema de ciocolată se lasă la răcit, apoi se pune la frigider pentru 30 – 60 minute.
Crema de ciocolată se bate cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă și apoi se întinde pe toată suprafața blatului de ciocolată.
Prăjitura se decorează cu fructe proaspete și fulgi de cocos și se păstrează la frigider.
Enjoy!