În ton cu vremea de afară și cu toată natura colorată, vă propun o rețetă de pachețele de primăvară cu sos asiatic de arahide. Este o rețetă raw vegană delicioasă de pachețele, care este însoțită de un sos asiatic ce merge de minune cu acestea. Sosul l-am descoperit întâmplător, pe vremea când nu eram neapărat un fan al untului de arahide. Făceam unt de arahide în casă, însă nu îl consumam foarte des. În ideea de a nu-l arunca și de a face ceva cu el, m-am hotărât să testez această combinație plăcută de arome. Am fost plăcut surprinsă de gustul exotic și de cât de bine merge cu aceste pachețele de primăvară.
Rețetă raw vegană de pachețele de primăvară cu sos asiatic de arahide
Ingrediente:
8 - 10 foi de orez
1 morcov tăiat fâșii subțiri
100 grame varză roșie tocată
1 castravete fabio tăiat fâșii subțiri
câteva fire de chives tocate mărunt
1 legătură ridichi tăiate fâșii
4-5 frunze mari de spanac proaspăt tocate mărunt
2-3 linguri semințe de susan
Pentru sosul asiatic de arahide:
100 grame unt de arahide
70 ml apă
3 linguri sos soia
2 linguri suc de limetă
½ linguriță rasă de ghimbir
¼ linguriță praf de chili (dacă nu vă place picant, puteți diminua cantitatea sau chiar omite)
Preparare:
Se pregătește un castron cu apă și se ia o foaie de orez. Se înmoaie foaia de orez în apă, se așază pe o farfurie curată și se presară pe ea câte puțin din toate ingredientele: morcov , varză roșie, castravete, chives, spanac, ridichi și semințe de susan. Se rulează ușor, băgând capetele în interiorul ruloului, apoi se poate tăia pe din două.
Se procedează la fel pentru fiecare foaie în parte.
Pentru sosul asiatic de arahide procedăm în felul următor: într-un castron se pune untul de arahide, sosul de soia, sucul de limetă, ghimbirul proaspăt ras și pudra de chili. Se amestecă ingredientele cu ajutorul unei spatule de silicon sau cu un tel și apoi se adaugă apă treptat. În funcție de cât de fluid vreți să fie sosul, puteți ajusta cantitatea de apă.
Pachețele de primăvară se servesc cu sosul asiatic de arahide.
Enjoy!