Mousse vegan de ciocolată

Mousse vegan de ciocolată

Dacă aveți invitați în acest weekend, vă propun această rețetă de mousse vegan cu ciocolată. Bine, dacă vă asumați acest desert vegan, îl puteți face doar pentru voi, reducând cantitățile, astfel încât să nu faceți prea mult desert.

Crema care se obține este extrem de fină și de plăcută la gust, puteți insera și ceva crocant și acrișor, cum ar fi semințele de rodie sau o puteți savura cu o frișcă delicioasă de cocos.

Trecem la treabă?

Ingrediente:

500 grame tofu silken

200 grame ciocolată neagră + extra pentru decor

100 grame sirop de arțar + extra frișcă de cocos

1 linguriță extract de vanilie

1 conservă lapte de cocos (răcită câteva ore la frigider)

Preparare:

Tofu silken se scoate din ambalaj și se scurge bine de apă.

Între timp, ciocolata neagră se topește într-un vas non-aderent la flacără mică, astfel încât să nu o ardem.

Pregătim un robot de bucătărie cu lama în S sau un blender în vasul căruia punem tofu scurs bine, ciocolata topită, siropul de arțar și extractul de vanilie. Mixăm până obținem o cremă fină. Dacă se simte nevoia de extra dulce, puteți să mai adăugați sirop de arțar și să mixați câteva secunde.

Crema obținută se împarte în mod egal în pahare sau boluri pentru desert (6-8 vase pentru desert pregătite în prealabil) și se dau la rece, acoperite cu folie alimentară.

Scoatem conserva de lapte de cocos și scurgem lichidul. La rece, partea solidă se separă de apa din conservă, de aceea este important refrigerarea conservei timp de câteva ore.

Partea solidă din conservă se pune într-un vas și se bate cu mixerul până se obține o consistență pufoasă. Dacă mousse-ul de ciocolată este suficient de dulce, puteți omite îndulcirea frișcăi obținute. Dacă totuși doriți o frișcă dulce, puteți pune sirop de arțar după gust și să mixați pentru omogenizare.

Cu frișca obținută decorăm paharele cu mousse vegan de ciocolată și dacă mai avem ciocolată, putem rade deasupra paharului pentru decor.

Paharele se dau la rece și se servesc savurând la maxim gustul acestui desert vegan cu ciocolată și frișcă vegană.


Postare veche Post nou