Cum să ne protejăm în zilele caniculare

Cum să ne protejăm în zilele caniculare

Trecem printr-o perioadă fierbinte a anului și avem nevoie să știm cum să ne protejăm în aceste zile caniculare. Avem grijă de interiorul corpului, prin hidratare, dar și de exteriorul acestuia, prin calitatea hainelor pe care le alegem să le purtăm.

Haine lejere și din fibre naturale

Pentru femei aproape că este mai simplu. Noi putem să ne bucurăm de rochițe vaporoase sau de pantaloni scurți, însă ceea ce este mai important este materialul acestora și culoarea lor.

O regulă valabilă atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este ca hainele noastre să fie deschise la culoare și din fibre naturale. Nu vrem să simțim cum un material sintetic se lipește de pielea noastră sau cum facem concurență asfaltului, prin hainele negre care atrag razele puternice ale soarelui. Așadar, alegem haine lejere, deschise la culoare, cămăși din in, din bumbac, pantaloni lungi și vaporoși.

Hidratare

Hidratarea este extrem de importantă în fiecare zi, însă în aceste zile fierbinți, cu atât mai mult. Pentru că transpirăm mai mult, mărim și cantitatea de lichide consumate. Dacă nu vă place apa simplă, nu vă recomand băuturile îndulcite, totuși, ci apa aromatizată cu bucăți de fructe sau frunze de plante aromatice. Puteți opta și pentru limonade slab îndulcite sau fructe bogate în conținut de apă, cum ar fi pepenele verde.

Protecție solară pentru piele

Orice expunere la soare, chiar și dacă ieșiți din casă pentru a merge la serviciu, necesită protecție solară. Pielea îmbătrânește sub acțiunea razelor solare și pot apărea arsurile, mai ales la orele de vârf. 

Mâncare ușor digerabilă

Când este cald nici nu prea avem pofta de mâncare. Parcă am mânca, parcă nu… Cea mai bună soluție, pentru că este nevoie să ne hrănim, sunt salatele, care contribuie și ele suplimentar la hidratarea corpului, și fructele proaspete. În această perioadă ne orientăm către alimente ușor digerabile, care nu ne iau din energie, bă din contră, ne-o conferă.

Activități în aer liber la ore fără soare puternic

Dacă totuși vrem să facem mișcare, ne alegem orele dinaintea caniculei. Mai cu seamă mergem să alergăm în parc dimineața devreme sau optăm pentru activități indoor unde avem aer condiționat. Dacă totuși este nevoie să nevoie să desfășurăm o activitate în aer liber, căutăm un loc umbrit, facem pauze dese pentru a ne hidrata, folosim haine lejere și o pălărie sau o șapcă pentru a ne proteja capul de razele fierbinți.

 

Voi cum aveți grijă de voi în această perioadă fierbinte a anului?


Postare veche Post nou