Cum să faci un tort vegan la tine acasă

Cum să faci un tort vegan la tine acasă

Ce credeți? Am primit de la Diana o provocare sub forma unui kit de tort vegan și ne-a pus la treabă. Diana Bejan de la Prăjitură din Natură este partenera noastră dulce, adică ea face mai toate prăjiturile vegane și toate bunătățurile cu iz de sărbătoare. Și pentru că a lansat de curând aceste kituri de torturi vegane, a zis să ne provoace ca să vadă cât de bine ne descurcăm în bucătărie. Pe noi ne știți bine după talentul pentru burgerii vegani și wrapurile colorate, dar să facem un tort vegan?

Cum să faci un tort vegan acasă

Pentru că Diana este o profesionistă, ne-a dat un kit de tort vegan Vanilla Berry cu tot cu instrucțiuni și ne-a rugat să îi dăm un feedback referitor la cât de greu sau de ușor ne-a fost de-a lungul întregului proces. Ei bine, să știți că am avut un pic de emoții, nu am vrut să o dezamăgim, așa că ne-am străduit să ne ridicăm la înălțimea muncii ei.

Hai să vă povestim cum a decurs totul.

Nu suntem părtinitori și vă spunem părerea noastră sinceră: ne-am speriat. Da, ne-am speriat că nu o să ne iasă tortul, însă a fost cea mai mare greșeală din partea nostră. Diana a făcut instrucțiuni clare cu privire la prepararea cremei și la asamblarea tortului, așa că totul a decurs lin. Nu ai cum să ratezi nimic și chiar dacă ești un nepriceput în bucătărie, tot nu are cum să nu îți iasă tortul vegan.

Cutia cu kitul de tort conține instrucțiuni, blatul de tort, ingredientele pentru prepararea cremei, o folie specială care te va ajuta la asamblat și ingrediente pentru decorarea tortului. Aaa, și să nu uităm: o cutie de carton pentru livrare, în cazul în care vrei să dăruiești tortul cuiva drag. Ce îți mai trebuie ție sunt niște fructe de pădure proaspete sau congelate, pe care să le pui în tort.

În cazul în care nu vrei să asamblezi tortul imediat, poți păstra cutia cu ingredientele la frigider. Cele lichide au cam o săptămână termen de valabilitate, iar blatul chiar două săptămâni.

Cum montăm un tort vegan

Și am trecut la treabă! Am citit cu atenție instrucțiunile kitului și am trecut la primul pas: am cumpărat o punguță cu fructe de pădure congelate și, între timp, am pus caju-ul la hidratat. Pasul doi: ne-am apucat de preparat crema. Pentru că această cremă vegană trebuie să stea la rece să se închege, va trebui să vă organizați astfel încât să aveți tortul gata a doua zi. Noi am făcut crema seara pentru a o putea folosi a doua zi de dimineață. Diana recomandă minim 12 ore pentru întărirea cremei vegane la frigider.

După ce crema vegană a stat la frigider și s-a întărit, o puteți folosi. De aici urmează partea cea mai ușoară: montajul tortului vegan și decorarea lui. Și când tortul vegan este gata, poate fi dat la frigider pentru 2-3 ore sau la congelator pentru 1-2 ore, pentru a se întări crema și a se desface ușor folia specială pentru montaj. Noi nu am făcut asta pentru că am fost prea pofticioși, așa că l-am montat și l-am mâncat.

Diana, nouă ne-a ieșit tortul, l-am și savurat și ne-am speriat degeaba. Instrucțiunile sunt foarte clare și totul a decurs strună. Plus că aici mai este și un video explicativ în care puteți urmări toți pașii.

Pentru cine este interesat să își facă un tort vegan acasă, găsiți aici linkul pentru comenzi. Da, sunt trimise și în țară, căci asta a fost ideea: să se bucure cât mai multă lume de un dulce vegan.

Nouă ne-a plăcut această experiență și a fost mai ușor decât ne-am închipuit.

Mulțumim, Diana!


Postare veche Post nou