Brioșe vegane cu dovleac

Brioșe vegane cu dovleac

Cu siguranță casele vă sunt înfrigurate, așa că vă propun un câștig dublu. Coaceți brioșe vegane cu dovleac. Nu doar că vă veți delecta cu ceva delicios, dar vă veți încălzi și casa în același timp.

Este o rețetă simplă, o rețetă vegană de brioșe cu dovleac, pe care o puteți face în orice anotimp și vă voi spune și de ce.

Când mergeți la piață, luați un dovleac plăcintar generos. Îl tăiați bucăți, îl curățați sau nu de coajă și îl coaceți în cuptor. După ce s-a copt, îl curățate de coajă, în cazul în care ați păstrat-o și îl zdrobiți cu ajutorul unui blender. Când s-a format o pastă plăcută, aceea este piureul de dovleac. Nimic complicat, nu? 

Surplusul îl puneți în recipiente pentru depozitat la congelator sau în punguțe cu zip și astfel veți avea o perioadă îndelungată material prețios pentru copt brioșe cu dovleac.

Ingrediente:

250 grame făină albă

100-150 grame zahăr brun (în funcție de cât de dulci vi le doriți)

400 grame piure de dovleac copt (vezi mai sus explicat)

80 ml ulei de măsline

80 ml lapte vegetal

2 lingurițe scorțișoară pudră

1/4 linguriță nucșoară măcinată

1 plic zahăr bourbon (sau extract de vanilie)

1 plic praf de copt

Preparare:

Cuptorul se încălzește la 180°C.

Făina, zahărul, scorțișoara, nucșoara, zahărul bourbon și praful de copt se amestecă bine într-un bol încăpător.

Peste amestecul uscat se adaugă piureul de dovleac, uleiul de măsline și laptele vegetal și se amestecă bine, până la încorporarea tuturor ingredientelor.

Se pregătesc 12 forme de copt brioșe. Pot fi forme de silicon sau forme de hârtie, iar pentru acestea din urmă folosim o tavă specială pentru brioșe, pentru că riscăm să se împrăștie compoziția. Aceasta în cazul în care nu folosim forme din carton, care ne asigură brioșele, ci le folosim pe acelea din hârtie.

Se umple fiecare formă de brioșă cu compoziția formată și se așază într-o tavă întinsă. 

Când am umplut toate formele, se dă tava la cuptor pentru 20-25 minute. 

Puteți face un test cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată, fără urme de aluat, înseamnă că brioșele noastre s-au copt.

În cazul în care mai aveți compoziție, se reia procesul pentru coacere.

 

Enjoy!


Postare veche Post nou