Beneficiile sucurilor din fructe

Beneficiile sucurilor din fructe

Pentru că toamna bate la ușă și noi avem nevoie să ne luăm vitaminele pentru o bună funcționare a corpului, am adus în oferta noastră o serie de sucuri din fructe și din alte ingrediente speciale. Curioși să aflați mai multe despre beneficiile sucurilor din fructe?

Ce beneficii au sucurile din fructe?

Pentru că vorbim despre smoothie-uri, putem spune că avem băuturi sănătoase, vitaminizante și cu fibre la pachet. O dată ce toată pulpa fructului intră la mixat, fibrele se păstrează și absorbția carbohidraților se face mai lent, spre deosebire de sucurile obținute prin presare, unde o parte din pulpă și fibre se pierd prin procesare.

Dacă sunt consumate lent, amestecate bine cu saliva din gură, mai precis savurate pentru gustul lor, atunci putem avea o gustare sănătoasă și hrănitoare. Recomandat este să nu le bem dintr-o înghițitură, ci să ne bucurăm în tihnă de aceste sucuri.

Plus că sucurile din fructe sunt o opțiune foarte bună pentru cei care nu consumă fructe întregi, în general. Da, legumele sunt importante, însă și fructele au rolul lor și merită să le oferim o șansă.

Un suc pe zi, un pahar cu vitamine

Fiecare zi a săptămânii înseamnă un suc nou pentru tine. Așa că ne-am hotărât să începem săptămâna cu un boost de energie dat de o combinație perfectă dintre maca și cacao. Maca este cunoscută pentru faptul că ne poate energiza și poate fi benefică pe plan hormonal. Cacaua este cunoscută pentru conținutul de teobromină, un bun antiinflamator, dar și pentru că ne ajută să avem o memorie mai bună și o funcție cognitivă îmbunătățită. Prin conținutul ei de fier, zinc și seleniu aducem un aport de nutrienți esențiali pentru buna funcționare a sistemului nostru imunitar.

Conținuăm săptămâna cu un smoothie plin de vitamina C din aronia și fructe de pădure. Știm despre fructele închise la culoare că sunt aliatul nostru pentru sănătatea inimii prin conținutul lor de antioxidanți. De asemenea, au un conținut mic de calorii și sunt bogate în fibre, au rol antiinflamator și pot scădea nivelul colesterolului din sânge.

Miercuri este verde și vine cu un boost de vitamina K, A și C din frunze de kale și spanac.

Joi v-am pregătit un suc cu iz de vacanță exotică pentru că acesta conține mango și ananas și un strop de ghimbir pentru un pic de intensitate. Mango este o sursă de magneziu și potasiu, iar ananasul este bun pentru digestie prin conținutul de bromelaină.

Pentru ultima zi a săptămânii de lucru, avem pregătit un suc verde cu load de proteine din chlorella și spirulină, cu vitamina A, B1, B2, fier, zinc și cupru. Chlorella este cunoscută pentru conținutul de omega 3 cu rol benefic pentru funcționarea creierului.

Așteptăm cu drag părerile voastre după ce veți consuma sucurile din fructe.


Postare veche Post nou