3 baze pentru făcut înghețată vegană

3 baze pentru făcut înghețată vegană

Bananele

Cea mai cunoscută bază pentru înghețată vegană este banana. Are o cremozitate perfectă, este dulce, dacă o folosim atunci când este coaptă și are un gust discret. Cea mai bună înghețată cu bază din banane este cea cu ciocolată vegană sau cu bucăți din boabe de cacao.

Ingrediente:

2 banane congelate

50 grame ciocolată neagră

sirop de arțar pentru îndulcit (opțional)

Preparare:

Ciocolata neagră ruptă bucăți se pune într-un robot de bucătărie și se mixează până se obțin bucățele mici. Peste ciocolată se adaugă bananele și se mixează până se obține o cremă înghețată. Dacă mai este nevoie de dulce, se adaugă sirop de arțar și se mixează puțin pentru omogenizare.

Înghețata se servește imediat sau se dă la congelator pentru câteva ore.

Trick: bananele este bine să fie tăiate bucăți înainte de a fi congelate, pentru că se vor zdrobi mai ușor în robotul de bucătărie.

Avocado

Avocado merge de minune într-o înghețată vegană. Eu vă propun o înghețată vegană cu mentă, perfectă pentru aceste zile toride. Chiar dacă ne-am obișnuit să consumăm avocado mai mult sub formă de guacamole, vă spun sincer că merge foarte bine și cu cacao sau cu fistic.

Ingrediente:

2 avocado tăiați cuburi și înghețați

o conservă de cremă de cocos ținută la frigider peste noapte

4-5 linguri sirop de arțar

4-5 crenguțe de mentă verde

1 lingură zeamă de lămâie 

Preparare:

Conținutul conservei de cocos, adică doar partea care s-a separat de apa din conservă și celelalte ingrediente se pun într-un robot de bucătărie și se mixează până la omogenizare. Dacă vă place consistența rezultată, puteți consuma înghețata așa sau o puteți da la congelator pentru câteva ore. Din când în când, este bine ca pe măsură ce îngheață, să o amestecați cu ajutorul unei furculițe, pentru a o aera și pentru a-i sparge cristalele de gheață.

Semințele de chia

Semințele de chia pot fi o bază pentru înghețata vegană, mai ales dacă folosim ingrediente lichide. Nu doar că obținem un desert vegan delicios, dar vom aduce corpului nostru și un aport de fibre. Plus că înghețata vegană va fi una sățioasă.

Ingrediente:

3 linguri de semințe de chia

2 pahare mici de iaurt vegan

15-25 cireșe fără sâmburi

3-4 curmale Medjool

1 linguriță extract de vanilie

Preparare:

Iaurtul, cireșele (se opresc 4-5 cireșe și se lasă deoparte), curmalele și vanilia se pun în blender și se amestecă bine până se omogenizează.

În amestecul obținut se pun semințele de chia, se lasă deoparte timp de 20-30 minute pentru ca semințele să absoarbă lichidul, apoi se pun și celalalte cireșe tăiate bucăți și se amestecă. Compoziția se toarnă în forme și se dă la congelator pentru câteva ore.

Dragilor, sper că vă plac rețetele de înghețată vegană și că o să vă răcoriți cu ele, pentru că vara d-abia a început.


Postare veche Post nou