Veg News – Ce Se Mai Întâmplă În Lume…

Veg News – Ce Se Mai Întâmplă În Lume…

Din seria de veg news sau ce se mai întâmplă în lume într-un context total diferit, dar cu principii din ce în ce mai clare, am ales câteva știri pentru voi. 

Brand de lux interzice blana de alpaca

Valentino, brand de lux din lumea modei, interzice pentru prima dată textilele din blană de alpaca. Datorită unor informații care au ieșit la iveală, din cadrul unei mari ferme din Peru, despre abuzul animalelor crescute pentru blană, brandul Valentino a hotărât să nu mai folosească blana de alpaca. Uniqlo, grupul H&M sunt branduri care interzic la rândul lor blana de alpaca. Acest semnal de alarmă a fost tras de PETA prin investigații care au expus cruda viață a animalelor exploatate în fermă.

Produse alimentare vegane pentru masa de Crăciun

Din ce în ce mai multe branduri din zona alimentară introduc în gama lor și produse vegane. Aldi, care activează pe piața din UK, va scoate pentru Crăciunul anului 2020 o ruladă vegană de „curcan”. Acest produs va fi pregătit în mod tradițional, având chiar topping de coacăze. Anul trecut, doar în UK, s-au consumat de Crăciun aproximativ 10 milioane de curcani. Așa că brandul a decis să existe opțiunea și unui Crăciun celebrat fără cruzime împotriva animalelor.

Tesco, un alt lanț de supermarket-uri din UK, lansează friptura vegană de „curcan” pentru Crăciun. Pentru acest produs s-au testat texturi, astfel că s-a creat un produs care combină textura plăcută de soia și gluten. S-a încercat recrearea unui produs tradițional de Crăciun, cum este friptura de curcan, cu tot cu sosul de salvie și umplutura de ceapă. Tesco mai are în gama lui vegană și alte produse, precum No-Mozzarella Sticks și produse din „pui”.

Supermarket din Berlin luptă împotriva risipei alimentare

Lanțul de supermarketuri SirPlus din Berlin face discounturi colosale pentru produse expirate sau foarte aproape de a expira. Legislația Germaniei permite vânzarea de produse expirate, bineînțeles prin informarea clienților. Astfel că SirPlus face discounturi chiar și de 80% pentru acestea. Astfel că fructe, legume și foarte multe produse vegane conservate sunt vândute la prețuri foarte mici. Pentru că în Germania sunt aruncate în fiecare an aproximativ 18 milioane de tone de mâncare, orice soluție, precum cea a lanțului de magazine SirPlus, este binevenită.

Acum că ne-am pus la punctu cu ultimele veg news, să aveți un weekend minunat dragilor!

Spread the vegan love!


Postare veche Post nou