Tiramisu vegan – rețetă simplă de prăjitură vegană

Tiramisu vegan – rețetă simplă de prăjitură vegană

Dacă tot a venit weekendul, hai să ne îndulcim cu un tiramisu vegan! Întotdeauna am spus că dulciurile raw vegane sau vegane au ceva în plus față de cele clasice. Spre exemplu, această rețetă de tiramisu vegan vine la pachet cu un adaos benefic de fibre. După ce mâncăm o felie de prăjitură vegană, nu vom avea acel boost de energie și apoi o cădere bruscă. Energia dintr-un astfel de desert vegan se va elibera lent și ne va da o stare bună. Plus că dulciurile vegane mai vin la pachet și cu minerale și cu o cantitate mai mică de zahăr față de dulciurile clasice.

Tiramisu vegan

Ingrediente pentru blat:

300 grame nuci pecan

30 grame boabe de cacao crude (sparte sau întregi)

5 curmale Medjool (aproximativ 100 grame, din acelea mari și moi)

1 linguriță cu vârf cacao neagră + extra pentru pudrat

vanilie (miezul unui ½ băț de vanilie sau 1 linguriță de extract de vanilie)

Ingrediente pentru cremă:

200 grame caju crud și hidratat peste noapte

200 ml lapte vegetal (de preferat chiar din caju și făcut în casă)

20 grame sau 2 linguri tărâțe de psyllium

3-4 linguri sirop de agave sau de arțar

vanilie (miezul unui băț de vanilie sau 2 lingurițe de extract de vanilie)

Preparare:

Aveți nevoie de un robot de bucătărie cu lamă în S sau un blender, o tavă rotundă cu margini detașabile și cu diametrul de 16-18 cm și o spatulă de silicon.

  1. Nucile pecan se mărunțesc în robotul de bucătărie. Jumătate din făina grunjoasă obținută se transferă într-un bol, iar cea rămasă se amestecă cu 2 curmale Medjool tăiate bucăți și cu vanilia și se amestecă în blender până se încheagă amestecul (se formează un aluat lipicios). Acest amestec se întinde ca prim strat în tava rotundă, cu ajutorul unei spatule de silicon, până se obține un strat uniform.
  2. Restul de nuci pecan mărunțite se pun în robotul de bucătărie cu cele 3 curmale mărunțite, cu boabele de cacao și cacaoa pudră și se mixează bine. Se obține un alt aluat pe care îl întindem în tavă peste primul strat.
  3. După ce terminăm primele două straturi de tiramisu vegan, punem tărâțele de psyllium la hidratat în laptele vegetal.
  4. În robotul de bucătărie curat se pun nucile caju hidratate, vanilia, siropul de agave sau de arțar și se mixează bine, bine pentru a obține un amestec cât mai fin. Peste cremă se pun tărâțele de psyllium hidratate și mixăm bine pentru a omogeniza crema. Dacă vreți o cremă mai lichidă, puteți să mai adăugați lapte vegetal, însă atenție la cantitate. Nu vrem o cremă care să curgă.

Crema nu este foarte dulce, vă recomand să o gustați înainte de a o turna în tavă și să mai adăugați extra sirop de avage sau de arțar în cazul în care o vreți mai dulce.

  1. Crema de caju se toarnă în tavă peste cele 2 straturi și se uniformizează cu ajutorul unei spatule de silicon.
  2. Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la congelator pentru câteva ore. După ce a prins o crustă de gheață, se poate scoate și desfacem marginile tăvii cu grijă. Transferăm cu grijă tiramisu vegan pe un platou și îl pudrăm cu cacao.

Am înlocuit cafeaua din tiramisul clasic cu boabele de cacao, pentru a-i oferi tăria și savoarea cafelei. Dacă vreți să optați pentru gustul intens de cafea, puteți înlocui pudra de cacao cu cafea instant.


Postare veche Post nou