În zilele reci de toamnă merg de minune niște rulouri cu scorțișoară. Sunt foarte simplu de făcut, iar casa va mirosi extraordinar de frumos. Ce-i drept, scorțișoara este o aromă de toamnă, dar și de iarnă, ne poartă cu gândul la un loc călduros și pufos.
Pe canapea, cu o pătură pufoasă, un ceai cald și o carte bună, merită să savurăm aceste rulouri cu scorțișoară. Ce spuneți, încercați în weekend această rețetă?
Rulouri cu scorțișoară – rețetă vegană
Ingrediente:
Pentru cocă:
500 grame făină albă + extra pentru întins aluatul
25 grame drojdie proaspătă
260 – 300 ml lapte vegetal ușor încălzit
70 grame ulei de cocos topit
50 grame zahăr de cocos
1-2 lingurițe extract de vaniie
un praf de sare
Pentru cremă:
100 grame unt vegan
3 lingurițe scorțișoară pudră
80 grame zahăr de cocos
Pentru glazură:
120 grame zahăr pudră
30 ml lapte vegetal
Preparare:
Drojdia se freacă cu o linguriță de zahăr până devine lichidă.
Făina, zahărul și sarea se amestecă, apoi peste ele se adaugă uleiul de cocos topit, extractul de vanilie, drojdia și laptele vegetal (atenție, se pune cantitatea mai mică de lapte și daă este nevoie, se completează). Se omogenizează aluatul și se frământă bine timp de 15 minute. Aluatul format se pune într-un vas încăpător și se lasă la crescut pentru o oră și jumătate.
Crema pentru rulouri se obține amestecând zahărul, untul vegan și scorțișoara.
După ce a crescut, aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi, suprafața de lucru se pudrează cu puțină făină. Aluatul întins nu trebuie să fie foarte gros și nici prea subțire. Se întinde crema pe toată suprafața și se rulează coca de-a lungul laturii lungi. Se taie în 12 bucăți care se așează într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt, lăsându-se spațiu între ele.
Rulouri se lasă la crescut pentru încă o oră, acoperind tava cu un șervet curat sau cu folie alimentară.
Între timp, încălzim cuptorul la 180°C.
Rulourile se coc timp de 15-20 minute până devin maro deschis.
Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă la răcit, apoi se adaugă glazura de zahăr peste ele.
Glazura se obține amestecând bine laptele vegetal cu zahărul.
Se servesc cu plăcere alături de un ceai cald sau un latte vegan!