Ești Vegan? Cum Faci Față Unui Crăciun În Familie

Ești Vegan? Cum Faci Față Unui Crăciun În Familie

Dacă ești singurul vegan din familie sau din grupul cu care vei petrece Crăciunul, te poți adapta ușor ținând cont de aceste sfaturi. Poate că ceilalți nu se gândesc la asta, dar tu că ești vegan și că trebuie să mănânci ceva la masa de Crăciun, te tot frămânți. Și nu doar mâncarea poate fi o problemă, ci și alte aspecte, precum glumele sau cadourile primite.

Glume pe seama veganilor

Cu siguranță încă te mai lovești de astfel de glume, însă ce-ți recomand este să nu le mai asculți. Probabil că și pentru cel care inițiază gluma este un subiect sensibil, însă din dorința de a nu conștientiza sau de a refuza pur și simplu, este mai ușor să ironizezi.

Oricât te-ar deranja glumele celorlalți, încearcă să schimbi subiectul, poate cu ceva de interes general sau de actualitate. Încearcă să îi faci un compliment real celui cu care interacționezi astfel încât să-i transmiți că ești relaxat și că nu te interesează glumele de acest gen. Șnu uita, alegerile tale nu trebuie justificate nimănui.

Cadouri nevegane

Ce faci dacă ai primit de la ai tăi un cadou care nu este vegan? Probabil că nu s-au gândit sau nu și-au dat seama când ți-au cumpărat cadoul, însă nu te supăra. Este o ocazie bună de a le explica preferințele tale în materie de cadouri și cum se pot orienta pe viitor. Sau în cel mai bun caz, îți pot cere, înainte de a cumpăra un cadou, o listă cu preferințele tale și de acolo se pot inspira.

Cadoul primit îl poți oferi mai departe cuiva sau dacă ai chitanța îl poți schimba cu un produs pe gustul tău.

Mâncarea de Crăciun nu este vegană

Ce faci dacă mâncarea de Crăciun nu este vegană? Păi întâi de toate hai mai bine să evităm această problemă. Totul până la mâncare, da? 🙂 Ești vegan și este bine să ți se respecte această alegere. Cum faci atunci? Cel mai bine este să stabilești cu ai tăi câteva detalii înainte de Crăciun. Transmite-i celui care se va ocupa de mâncare ce ți-ai dori să mănânci sau care sunt preferințele tale culinare. Dacă este prea mult pentru cel care găzduiește, atunci ai în vedere să te organizezi tu în privința asta. Internetul abundă de rețete vegane de Crăciun și sigur vei găsi inspirație.

Dacă nici această variantă nu te avantajează, atunci apelează la un serviciu de catering vegan. Vrei să spui că nu ai auzit de așa ceva? Sara Green este deja la al cincilea an de livrat mâncare vegană de Crăciun. Stai cu ochii pe noi ca să vezi ce îți pregătim.

Până la Crăciun mai este aproximativ o lună, așa că ține cont de cele de mai sus, organizează-te și înarmează-te cu blândețe față de cei care nu înțeleg că ești vegan.


Postare veche Post nou