De ce să adoptăm un animal?

De ce să adoptăm un animal?

Un răspuns pentru întrebarea De ce să adoptăm un animal este extrem de simplu. Ne va face viața mult mai frumoasă. Pe lângă acest lucru, acel animal va avea șansa unei vieți mult mai bune, atunci când el este preluat dintr-un adăpost public sau pur și simplu când este luat de pe stradă. Adopția unui animal este un fapt cu un câștig de ambele părți: amândoi veți fi fericiți. 

De ce să adoptăm un câine?

Câinii sunt cunoscuți pentru voioșia lor și pentru starea de bine pe care ne-o transmit. Cei care stau în adăposturi de ani de zile pot fuziona imediat cu tine, pentru că simt nevoia de afecțiune. Atât afecțiunea primită de la tine, cât și cea oferită ție. Sunt atâtea povești în care oamenii au experimentat vieți frumoase alături de câinii din adăposturi sau salvați din diverse situații tragice. Se naște o recunoștință și o iubire profundă între cei doi, iar legătura dintre ei este pe viață.

În plus, un câine de „stradă” sau maidanez are rezistență în fața bolilor mult mai mare decât cei de rasă, nu au boli specifice rasei și pot fi dresați la fel de ușor precum un câine de rasă.

Dacă ai și copii, aceștia din urmă vor învăța ce înseamnă responsabilitatea. Le poți da exemple pozitive despre cum să îngrijești un câine, despre cum să îi respecți programul de ieșit afară sau cum să aibă compasiune față de ființele vii.

De ce să adoptăm o pisică?

Contrar celor „știute” de majoritatea, pisicile sunt niște ființe iubitoare, însă în același timp au nevoie și de independență, de spațiul și de timpul lor. Ele te aleg și își arată afecțiune atunci când consideră că pot oferi. Poate problema oamenilor este răbdarea și respectul față de ele, pentru că ne este greu să acceptăm că ele nu se joacă sau nu interacționează cu noi precum o fac câinii.

Cu pisicile este mai ușor din punct de vedere al programului. În timp ce pentru un câine trebuie să te asiguri că îl poți scoate afară de cel puțin două ori pe zi, pisicile nu necesită timp afară. Ele dorm foarte mult și își fac nevoile într-un loc special amenajat. Tu doar vii de la serviciu și ai parte de cel mai bun spa: torsul în poala ta și mângâieri duioase și pufoase.

Pisicile se spală singure și iubesc locurile retrase, se joacă cu diverse obiecte, de aceea trebuie să fii atent(ă) unde îți lași bijuteriile sau micile obiecte care ar putea reprezenta o tentație pentru lăbuțele lor.

De ce să adoptăm un animal? Pentru toată fericirea, bunăstarea, recunoștința, voioșenia și iubirea pe care ne li pot oferi animalele. Un animal este o lecție de viață și pentru noi, căci ne responsabilizează și ne învață compasiunea, ne fac atenți și prezenți, ne înveselesc și ne sunt alături atunci când trecem prin momente mai puțin plăcute.

Pentru adopții sunt nenumăroase organizații sau asociații la care puteți apela. Cei de la care adoptați vă vor învăța tot ce este nevoie pentru a avea cât mai bine și mai corect grijă de animalul respectiv.

 

http://www.cutu-cutu.ro

https://www.adoptii-animale-hope.org

http://www.4animals.ro


Postare veche Post nou