Cum Să Faci Bacon Vegan

Cum Să Faci Bacon Vegan

Cu siguranță multora dintre noi ne place gustul de bacon vegan. Nu consider că este un lucru negativ faptul că mai râvnim după gusturi, cum este cel de afumat, prăjit sau cel de bacon. Important este ca atunci când alegem ceva, să fie cât mai curat. Iar dacă chiar avem poftă de junk (not judging), păi hai să fie doar un moment când și când.

Internetul abundă de rețete vegane, chiar rețete de bacon vegan, însă am ales să ne inspirăm cât mai sănătos. Nu ne gândeam niciodată că putem să ne bucurăm de un bacon vegan făcut din… ciuperci shiitake. Am descoperit o rețetă de bacon vegan foarte interesantă. Dacă avem condimentele potrivite, putem recrea gustul și textura de bacon. Unde mai puneți că merg mâncate și ca chipsuri, de ce nu?

3 rețete de bacon vegan

  1. Avem nevoie de 250 grame de ciuperci shiitake, sare afumată și boia dulce. Ciupercile se spală bine, se scurg de apă și se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se presară cu boia dulce și cu sare afumată. Se dau la cuptorul preîncălzit la 160°C pentru maxim 30 minute. Atenție la timp, pentru a nu se arde, ci doar până prind o consistență crocantă. Bineînțeles că se pot pune și la deshidrator, dacă aveți unul în dotare.

Un alt tip de ciupercă pe care îl puteți folosi pentru prepararea baconului, este ciuperca oyster. Ciupercile oyster sunt mai cărnoase și mai consistente decât cele champignon, spre exemplu. Rumenite la cuptor, ele vor prinde o crustă și vor avea o consistență plăcută. Nu vor fi nici prea uscate, dar nici prea moi.

  • În ograda Gourmandelle am găsit o rețetă de bacon vegan din tofu afumat. Am simplificat-o puțin și am scos din ingredientele care sunt mai greu accesibile. Sau cum îmi place mie să mai zic: nu stau pe rafturile oricui. Așa că din tofu afumat, bine scurs de apă, tăiat fâșii subțiri și îmbăiat bine într-o marinadă, obținem un bacon vegetal delicios. Pentru marinadă avem nevoie de sos tamari, puțin ulei vegetal, fulgi de drojdie inactivă și pudră de usturoi. În funcție de cantitatea de tofu pe care vreți să o transformați în bacon, ajustați și cantitățile pentru marinadă. Așa cum ne indică rețeta, tofu deja marinat poate fi prăjit în tigaie sau copt la cuptor.
  • O altă rețetă populară de bacon vegetal am observat că este cea pregătită din chipsuri de cocos. Fie vă cumpărați o nucă de cocos coaptă, din care să faceți voi chipsuri, fie apelați direct la chipsuri deja coapte. Aveți nevoie de extra ingrediente precum: sare, boia afumată, sirop de arțar și puțin ulei vegetal. Chipsurile de cocos se presară cu aceste ingrediente și se dau la cuptor pentru câteva minute până devin ușor crocante. Atenție să nu le rumeniți prea mult.

Voi după ce alte gusturi mai râvniți și ce anume obișnuiți să vă mai pregătiți singuri în casă?

Mancare vegana Pomana Porcului

PS: nouă ne place mult să experimentăm în bucătărie, așa că printre ultimele creații ale noastre a fost „Pomana porcului”. Are o textură ușor crocantă și un gust plăcut. Nu uitați că puteți vâna acest fel de mâncare la meniul zilei.


Postare veche Post nou