Cum Organizez Un Crăciun Vegan

Cum Organizez Un Crăciun Vegan

Dacă nu ești la primul Crăciun vegan se poate deja să știi cum trebuie să te organizezi. Însă dacă este prima dată când sărbătorești cu mâncare vegană, iată cum te poți organiza mai bine.

Începe cu o listă

Bun, bun, dar ce fel de listă? O listă cu invitații de Crăciun, cu felurile de mâncare vegană pe care vrei să le prepari, cu ingredientele necesare și cu ce cadouri vrei să le oferi celor dragi.

Dacă știi câți invitați ai, atunci vei știi și ce câte cadouri să pregătești, dar și ce și cât să gătești.

Foarte important pentru capitolul cadouri. Dacă îți cunoști invitații bine, atunci probabil că ai idei de cadouri, însă dacă tot timpul ai în minte întrebarea: „Oare ce să le cumpăr?”, mai bine întreabă-i ce își doresc pentru a nu face o gafă sau a nu-i nimeri cu preferințele lor.

Luna decembrie abundă de târguri de Crăciun unde poți găsi cadouri specifice sărbătorilor sau le poți pregăti chiar tu ceva frumos.

Meniul de Crăciun

Meniul de Crăciun poate fi o problemă sau nu. Dacă îți plac mesele îmbelșugate, lista ta de cumpărături va fi una lungă. Ce îți sugerez, este să gătești un preparat la cuptor, poate chiar o plăcintă cu legume și leguminoase să pui alături o salată bogată și consistentă, un preparat dulce sau chiar două și bineînțeles delicioasele sarmale de post. Dacă seara de Crăciun va fi lungă, poți pune pe lista preparatelor de Crăciun și o supă cremă de legume, bună de savurat la început.

Lista de cumpărături pentru Crăciun

Dacă ai ales mâncărurile pe care le vei găti de Crăciun, pune pe hârtie și ingredientele, aproximează cantitățile în funcție de invitați și verifică-ți cămara. Pentru legume îți recomand să mergi la piață cu 1-2 zile înainte de a găti, pentru a te bucura de ingrediente proaspete. Pentru ingredientele neperisabile poți opta pentru shopping online, dar atenție, ia-ți o marjă de o săptămână. Zilele dinaintea sărăbătorilor sunt întotdeauna aglomerate, iar curierii sunt foarte ocupați. Sau cel mai bine mergi chiar tu la magazin.

Iar în cazul în care ești prea ocupat, invitații tăi vin chiar când tu îți termini treaba la serviciu sau curățenia, atunci bazează-te pe catering de Crăciun. Noi am gândit pentru tine, pentru oamenii ocupați sau chiar pentru oamenii care chiar nu se pricep la împachetat sarmale, următoarele meniuri vegane de Crăciun. În funcție de ceea ce tu dorești să conțină, îți poți personaliza meniul de Crăciun. De la sarmale vegane, la piftie vegană sau Carol Cake parfumat și delicios până la cozonac raw și salată boeuf, noi ne-am pregătit cu multe bunătăți vegane.

Sărbătoarea de Crăciun nu trebuie să fie un stres, așa că pentru liniștea ta, organizează-te din timp pentru a nu te simți copleșit(ă).


Postare veche Post nou