Dacă tot a venit weekendul, hai să-l îndulcim cu o rețetă de brownie vegană. Sună bine? Avem iubitori de ciocolată pe aici? Este o rețetă simplă bună de păstrat în colecția rețetelor de dulciuri vegane, care poate fi îmbogățită cu alune, nuci sau chiar fructe uscate. Noi iubim ciocolata, așa că am ales o variantă bogată în gust de ciocolată vegană.
Brownie vegană
Ingrediente:
110 grame făină albă
60 grame cacao pudră
80 grame zahăr
2 lingurițe amidon (aproximativ 20 grame)
1 linguriță praf de copt
un praf de sare
100 grame ciocolată neagră vegană (tăiată bucăți)
100 ml sirop de arțar
90 ml ulei de cocos topit
60 ml lapte vegetal
1 linguriță extract de vanilie
Preparare:
Cuptorul se încălzește la 180˚C. Se pregătește o tavă pătrată de copt cu dimensiunile de 20 x 20 cm și se tapetează cu hârtie de copt.
Într-un bol mare se amestecă bine ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaoa pudră, amidon, praful de copt și sarea.
Peste ingredientele uscate se adaugă uleiul de cocos topit, siropul de arțar, laptele vegetal, extractul de vanilie și se amestecă bine cu ajutorul unei spatule, până se omogenizează aluatul. Se adaugă ciocolata tăiată bucăți mici și se amestecă bine cu aluatul.
Aluatul obținut se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se întinde uniform.
Se coace timp de 20 – 25 minute pentru o consistență moale. Dacă stă prea mult la cuptor, va ieși o brownie vegană uscată. Știu că sunt și persoane cărora le place consistența mai uscată așa că puteți jongla cu timpul după placul vostru.
Când este gata, se scoate și se lasă la răcit, apoi se taie bucăți și se servește cu plăcere.